Ο «Γιος του Ανέμου» δίνει μαθήματα ζωής…

1623

Γράφει η Μαρία Μαυρουδή*

Με βαθιά συγκίνηση υποδεχτήκαμε την Παρασκευή 4 Μαίου 2018 στο σχολείο μας τον χρυσό Ολυμπιονίκη της Ατλάντα  , τον Άνθρωπο με την χρυσή καρδιά, τον  κύριο Νικόλαο Κακλαμανάκη.

Μας συγκίνησε με την απλότητα , την ηρεμία και  το ήθος που τον διακρίνει και βέβαια με τα μηνύματα ζωής που μας μετέφερε.

Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε ο κύριος Κακλαμανάκης με τις μαγικές λέξεις ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ, ΕΠΙΜΟΝΗ , ΑΓΩΝΑΣ , ΘΑΡΡΟΣ μας έδωσε το κίνητρο να προσπαθήσουμε να αγωνιζόμαστε στη ζωή μας ακόμα και αν οι συνθήκες δεν είναι τόσο εύκολες και τα γεγονότα δεν έρχονται όπως αρχικά τα έχουμε υπολογίσει.

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας κ την μικρή ιστορία που ο ίδιος μας αφηγήθηκε συνταξιδέψαμε μαζί του στο ακούραστο ταξίδι διάρκειας 19 ωρών στα χρυσά νερά του  Αιγαίου, το οποίο πραγματοποίησε  προκειμένου  να μεταφέρει μηνύματα δύναμης, συσπείρωσης, αλληλεγγύης.

Τα λόγια του έχουν την μαγική ικανότητα να  σε κάνουν να βουρκώσεις…Σε πείσμα των καιρών ο κύριος Κακλαμανάκης  μιλά για την Ελλάδα και τους Έλληνες με πραγματική αγάπη. Με την ίδια  αγάπη που ένοιωσε κι εκείνος από όλους εμάς όταν πολλές φορές ύψωσε την Ελλάδα στα ουράνια και μας έκανε όλους  πραγματικά υπερήφανους. Περισσότερο όπως είμαστε περήφανοι που η δόξα δεν άγγιξε το Ήθος και την Ανθρωπιά του.

Τον ευχαριστούμε από καρδιάς για τα μηνύματα ζωής που μας μετέφερε κ ευχόμαστε να είναι καλά, να χαίρεται την οικογένεια κ την κορούλα του και να συνεχίζει με το ίδιο πάθος να δαμάζει τα καταγάλανα νερά.

Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ και στις ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ που στηρίζουν την συγκεκριμένη προσπάθεια κ έδωσαν την ευκαιρία σε όλα τα σχολεία της Μεσσαράς να γνωρίζουν τον Χρυσό Ολυμπιονίκη αλλά  πάνω απ’ όλα τον ΣΕΜΝΟ Κ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΝΘΡΩΠΟ.

*`Η Μαρία Μαυρουδή είναι Δασκάλα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μοιρών