Τρίτη, 1 Ιουλίου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Νηστίσιμο γλυκό σοκολάτας χωρίς ζάχαρη 

28/11/2024
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Νηστίσιμο γλυκό σοκολάτας χωρίς ζάχαρη 
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

3 πολύ ώριμα και μαλακά αβοκάντο (κομμένα σε κομμάτια)
2/3 φλ. κακάο (σκόνη)
2/3 φλ. μέλι ή maple syrup
1/2 φλ. (περίπου) κρέμα καρύδας (παχύρρευστο γάλα καρύδας σε κονσέρβα)
1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Για το νηστίσιμο σοκολατένιο frosting χωρίς ζάχαρη, βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα και να σχηματιστεί μια μους σαν βουτυρόκρεμα.

Βάζουμε το vegan frosting σοκολάτας σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και το παγώνουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί.

Γαρνίρουμε κέικ, cupcakes, τούρτες, μπισκότα και ό,τι άλλο μας αρέσει. Όσο περισσέψει, απολαύστε το με το κουτάλι γιατί αυτή η super food συνταγή μας κάνει καλό!

Μυστικά για τέλειο frosting με βελούδινη υφή
Για να έχει βελούδινη υφή το frosting, πρέπει τα αβοκάντο να είναι ώριμα και πολύ μαλακά. Δείτε πώς θα κάνετε το αβοκάντο να ωριμάσει πιο γρήγορα εδώ, και πώς θα το τεμαχίσετε εύκολα και γρήγορα εδώ.

Αν τα αβοκάντο είναι σκληρά δεν θα λιώσει τελείως το αβοκάντο και δεν θα ομογενοποιηθεί σωστά το Frosting.

Η πυκνότητα του frosting σοκολάτας όπως συμβαίνει και στη συνταγή βουτυρόκρεμα, εξαρτάται πάντα από την προσθήκη υγρών. Δηλαδή αν θέλετε πιο πυκνή υφή θα βάλετε σιγά σιγά την κρέμα καρύδας μέχρι να έχει την πυκνότητα που εσείς θέλετε.

Είναι πολύ βασικό να μην μπερδευτείτε και αγοράσετε γάλα καρύδας από το ψυγείο στο σούπερ μάρκετ. Αυτό το γάλα είναι αραιό και δεν θα πήξει το frosting. Χρησιμοποιήστε παχύρευστο γάλα καρύδας, το οποίο είναι συσκευασμένο σε κονσέρβα. Έχει πυκνή υφή και βγαίνει βελούδινο το frosting. Ανακινείστε καλά την κονσέρβα πριν την ανοίξετε.

Διατηρείται στο ψυγείο για 3 ημέρες

Πηγή: pentapostagma.gr

Previous Post

Σιμιγδαλένια πίτα νηστίσιμη

Next Post

Living Labs: Ζωντανά Εργαστήρια Συλλογικής Δημιουργίας για το Μέλλον

Next Post
Living Labs: Ζωντανά Εργαστήρια Συλλογικής Δημιουργίας για το Μέλλον

Living Labs: Ζωντανά Εργαστήρια Συλλογικής Δημιουργίας για το Μέλλον

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ