Μπουρέκι χανιώτικο χωρίς φύλλο

96

Υλικά

1/2 κιλό πατάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες

1/2 κιλό κολοκύθια κομμένα σε λεπτές ροδέλες

3/4 του κιλού μυζήθρα

1 ντομάτα ώριμη ψιλοκομμένη ή τριμμένη στον τρίφτη

δυόσμος

αλάτι, πιπέρι

1 φλυτζάνι ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τις πατάτες και ξύνουμε τα κολοκύθια, τα πλένουμε καλά και τα κόβουμε λεπτές ροδέλες σ’ένα πυρέξ.
  2. Βάζουμε τη ντομάτα και το δυόσμο ψιλοκομένο πάνω στα κολοκύθια και τις πατάτες.
  3. Βάζουμε τη μυζήθρα, αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί, στρώνοντας τα στο πυρέξ.
  4. Τέλος προσθέτουμε το λάδι και λίγο νεράκι και το βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 1/2-2 ώρες περίπου.

Πηγή: greekbeershop.gr