Μπιφτέκια φούρνου

116

Τι χρειαζόμαστε:

1kg κιμάς μοσχαρίσιος, περασμένος μία φορά από τη μηχανή του κιμά

2 μέτρια τριμμένα κρεμμύδια

1 νεροπότηρο γάλα φρέσκο

2 αυγά

1 ματσάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός

1 νεροπότηρο τριμμένη φρυγανιά

1 ποτηράκι του κρασιού κρασί κόκκινο ξηρό

1 κουταλιά της σούπας ρουμελιώτικη ρίγανη, τριμμένη

2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι τριμμένο

1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι (γλυκό)

1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο

Πώς το κάνουμε:

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε.

Πλάθουμε σε μέτρια μπιφτέκια.

Τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο, για 45 λεπτά ή ψήνουμε στο γκριλ.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή αυτή είναι από το βιβλίο μου (Ευδοκία Πατσιλινάκου), “μεζεδάκια για μερακλήδες”, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος. (Καμπανά)

Πηγή: sintagespareas.gr