Μήπως πρέπει να ζητήσω συγγνώμη από τους μαθητές μου;

2105

Γράφει  ο Μηνάς Παπαδάκης*

Με βάρια καρδιά άρχισα να γράφω τούτο το δημοσίευμα, γιατί ότι πίστευα μέχρι σήμερα για επαναστατικά κινήματα για αγώνες για την απελευθέρωση της πατρίδας από κάθε μορφή τυραννίας, αγώνες για εδαφική ακεραιότητα και ανεξιθρησκία, αγώνες για την καθιέρωση της ισονομίας, της ισοπολιτείας, αγώνες για την επικράτηση του δικαίου και του ηθικού και όχι το δίκαιο του ισχυρού, γκρεμίστηκαν σε μια βραδιά ακούγοντας τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κυβέρνησης ΄ κ. Αλέξη Τσίπρα να απευθύνει διάγγελμα προς τον Ελληνικό λαό ότι επήλθε επιτέλους συμφωνία για την ονομασία της γείτονας χώρας των Σκοπίων σε ”ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”.
Οι ηγέτες της Ελλάδας έχουν δώσει σκληρές μάχες στα διάφορα ”φόρα” της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν κάνει υπερατλαντικά ταξίδια για να συναντήσουν αυτούς που κρατούν στα χέρια τους τις τύχες των λαών του κόσμου έχουν δηλώσει πλήρη υποταγή, αυτομαστιγόνονται μπροστά στα μάτια τους μπας και αλλάξουν γνώμη, αλλά μάταια , μένουν παγερά αδιάφοροι και ασυγκίνητοι. Και τι τους ζητάμε δηλαδή χαράς το πράμα! Δεν μας ενδιαφέρει η λέξη Μακεδονία ! για το επίθετο γίνεται ο λόγος. το δεύτερο συνθετικό μας ενδιαφέρει περισσότερο. Να πηγαίνει ”ασορτί ” με τη λέξη Μακεδονία. Τους την έχομε ήδη παραχωρήσει χωρίς πολύ συζήτηση, μην τυχόν και δυσαρεστήσομε τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ και τους συνεταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ως εδώ καλά όχι όμως και στον επιθετικό προσδιορισμό, εκεί δόθηκε η μάχη. Έχουν πέσει με τα μούτρα στο ψάξιμο, έχουν ξεσκίσει τα λεξικά από Μηχιώτη μέχρι Μπαμπινιώτη. πιο επίθετο θα ταίριαζε καλύτερα , μήπως το άνω το κάτω , ανατολικά η δυτικά; Η μήπως θα πρέπει να περιέχει και τη λέξη Δημοκρατία, νομίζω ότι θα της πήγαινε καλύτερα, γιατί είναι μια λέξη ξεχειλωμένη, την τραβάει ο ένας από δω, ο άλλος από κει,, για να σκεπάσουν τα ανομήματά τους. Όλοι ευαγγελίζονται τη Δημοκρατία , μια μορφή πολιτεύματος λαϊκής κυριαρχίας όπου ο λαός κυβερνά με τους αιρετούς εκπροσώπους του, μια λέξη τόσο απλή μα και τόσο μεγάλη. Εδώ στην πατρίδα μας γεννήθηκε η Δημοκρατία , είναι το τιμιότερο , δικαιότερο και τελειότερο πολίτευμα που μπόρεσε μέχρι στιγμής , να δημιουργήσει ο άνθρωπος από της εμφανίσεώς του πάνω στη γη.
Η μέχρι τούδε συμπεριφορά και η εν γένει πολιτεία των Σκοπιανών δεν αφήνουν περιθώρια πως δεν θα κακοποιήσουν την ιερή για μας λέξη
Δίδασκα στους μαθητές μου για πάρα πολλά χρόνια , για τις αρετές των Ελλήνων, την αγάπη τους στην ελευθερία , τον ηρωισμό και την αυτοθυσία με την οποία την υπερασπίζονταν. Οι Έλληνες έλεγα πάντα αγωνίστηκαν για ειρήνη και δημοκρατία και όταν χρειάστηκε άφησαν το αλέτρι, το κοπάδι , το πλεούμενο, το γραφείο και υπερασπίστηκαν την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας, προτάσσοντας τα στήθη τους στον κάθε λογής εχθρό που επιβουλεύτηκε την ελευθερία της
Ηρώα και κενοτάφια είναι διάσπαρτα σε ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο. Από τους τριακόσιους του Λεωνίδα, στον Μαραθώνα τις Πλαταιές , τον Ιερό λόχο του Δραγατσανίου, το Μάλεμε μέχρι το τελευταίο χωριουδάκι.
Όταν μιλούσα στους μαθητές μου ότι οι Έλληνες δεν πολεμούσαν σαν ήρωες αλλά οι ήρωες , πολεμούσαν σαν Έλληνες τα μάτια τους βούρκωναν και τα μικρά τους στήθη φούσκωναν από υπερηφάνεια.
Έλεγα στους μαθητές μου ότι εδώ είναι η γη που έχει θρέψει το ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ, ΤΟΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ , ΤΟΝ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ , τον ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ., τον ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΔΙΑΚΟ, τον πυρπολητή του Αρκαδίου ΚΩΝΣΤΑΝΤΗ ΓΙΑΜΠΟΥΔΑΚΗ και τον ΚΡΗΤΊΚΑΡΟ ΓΙΑΝΝΗ ΔΑΣΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ.
Σήμερα τι να λέει άραγε στους μαθητές του ο σημερινός δάσκαλος αφού θάχουν αφαιρεθεί όλα τα παραπάνω από τα βιβλία της Ιστορίας του Δημοτικού σχολείου; Θα ξανατραγουδήσει ποτέ με τους μαθητές του το ”Μακεδονία ξακουστή του Αλεξάνδρου η χώρα;
Δεν θα περάσουν πολλά χρόνια, αν συνεχίσουν να κρατούν τις τύχες του κόσμου στα χέρια τους ”ανθρωπάκια ” σαν τους σημερινούς ” ηγέτες” και θα δικαιώσουν ακόμα και τον φασίστα τον Αδόλφο Χίτλερ.!!!
Έχετε περάσει από το αεροδρόμιο του Μαλεμε στα Χάνια ;
διαβάστε τι γράφουν κάτω από τα πόδια του πέτρινου γυπαετού, του μνημείου που άφησαν οι Γερμαναράδες φεύγοντας ; ”Οι εξ ουρανού πεσόντες ίνα εκπολιτίσουν τους αγρίους”
Σκόρπισαν παντού τον όλεθρο και την καταστροφή, εκατόμβες τα θύματα από τους συνεχείς βομβαρδισμούς , χωριά πυρπολήθηκαν, ολόκληρες οικογένειες ξεκληρίστηκαν και γενναίοι πατριώτες οδηγήθηκαν στο εκτελεστικό απόσπασμα και όλα αυτά ήταν μέρος του εκπολιτιστικού τους προγράμματος..
ΤΡΕΜΩ στην ιδέα ότι όλοι αυτοί οι ανιστόρητοι σε κάποια στιγμή μου πούνε να ΖΗΤΗΣΩ ΣΥΓΝΩΜΗ , από τους μαθητές μου γιατί όλα αυτά τα χρόνια τους έλεγα ψέματα!
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ :

1ο)Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ πέθανε το 323 π.χ και οι Σλάβοι εγκαταστάθηκαν στα βόρεια σύνορα μας γύρω στο 690 μ.Χ.! Πως στο διάολο είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλέξανδρου είχαν από τότε τράπεζες σπέρματος και δεν το ξέραμε;
2ο)οι Φίλοι μας οι Ευρωπαίοι μας έδωσαν δάνειο με το πρώτο μνημόνιο 250 δισ, ΕΥΡΩ και πήγαν απευθείας στην Γερμάνια τα 220 δισ. και τα 30 δισ. στην Ελλάδα.!!!
3ο)Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας λέει ότι οι Έλληνες έκαψαν την ΣΜΥΡΝΗ φεύγοντας και η ελληνίδα συγγραφέας του βιβλίου της Ιστορίας του Δημ. Σχολείου γράφει ότι οι Έλληνες στην προσπάθειά τους  να εγκαταλείψουν την πόλη συνωστίζονταν στην παραλία και έπεφταν στην θάλασσα.

*          Ο Μηνάς Παπαδάκης είναι Μεσαρίτης συνταξιούχος Δάσκαλος