Μια Ιρανή τουρίστρια στα Μάταλα… (βίντεο)

1919

Τα Μάταλα!

Το μικρό, παραθαλάσσιο χωριό στη νοτιοδυτική πλευρά του Νομού Ηρακλείου που παρά το πέρασμα του χρόνου, παραμένει ξεχωριστός προορισμός για κάθε ταξιδιώτη που επισκέπτεται την Κρήτη.

Είναι η εκπληκτική παραλία; Η ηρεμία της συγκεκριμένης περιοχής; Η ιστορική «αύρα» από τις δεκαετίες του 1960-1970 που συνεχίζει να γίνεται αισθητή;

Όλα τα παραπάνω στοιχεία αποτελούν χωρίς αμφιβολία «κομμάτια» της διαχρονικής γοητείας που αναζητά κανείς στα Μάταλα…

Για την γοητεία αυτή βρέθηκε εκεί πριν από μερικές εβδομάδες και μία Ιρανή τουρίστρια, η οποία κατέγραψε την χειμερινή ομορφιά του τοπίου με μοναδικό τρόπο, σε ένα σύντομο βίντεο που δημοσίευσε στο youtube κανάλι της (Asuh’s World channel).

Μπορεί να μην απόλαυσε τον έντονο καλοκαιρινό ήλιο, βουτιές στο νότιο Κρητικό Πέλαγος και την ζωντάνια από τον κόσμο που κατακλύζει την κεντρική πλατεία, ωστόσο οι εικόνες παραμένουν εξίσου έντονες και χαρακτηριστικές ιδιαίτερα για έναν ξένο ταξιδιώτη!

Η Asudeh αψηφά τον άστατο καιρό του Μαρτίου, τα χιλιόμετρα μέχρι τα Μάταλα και φθάνει στην ιστορική γωνιά της Κρήτης με ένα μίνι-βαν…

Η πλατεία που σφύζει από ζωή, τραγούδια και χορό το καλοκαίρι είναι έρημη και μελαγχολική.

Όμως τα drone πλάνα από ψηλά απεικονίζουν ξεκάθαρα την σπάνια ομορφιά του χωριού, της απέραντης αμμουδιάς και των πασίγνωστων σπηλιών μέσα στους βράχους που κάποτε «φιλοξενούσαν» χίπις αλλά και ντόπιες οικογένειες.

Απολαύστε και εσείς την «μαγεία» που χιλιάδες έχουν βιώσει εδώ και δεκαετίες στα Μάταλα!

Δείτε το βίντεο εδώ

Πηγή: daynight.gr