Μια ανάσα από τη Ρόδο το τουρκικό ερευνητικό το Oruc Reis

395

Μια ανάσα από τη Ρόδο βρίσκεται το τουρκικό ερευνητικό και η συνοδεία του από πολεμικά πλοία.

Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη στις 9.30 το πρωί από την περιοχή Καλλιθέα της Ρόδου.

Το Oruc Reis, όπως αναφέρει το militaire.gr πλέει μεταξύ Καστελόριζου και Ρόδου και παρακολουθείται από πλοία του ελληνικού πολεμικού στόλου.

Oι φωτογραφίες που δημοσίευσε το rodosreport.gr τραβήχτηκαν με τηλεφακό 300mm.

Δείτε την ανάρτηση στο facebook:

Το στρατιωτικό προσωπικό με εντολή της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του ελληνικού υπουργείου Εθνικής Αμυνας έχει τεθεί (και με τη νέα τουρκική NAVTEX) σε κατάσταση υψίστης επιφυλακής, δηλαδή: τα πολεμικά πλοία έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή των τουρκικών προκλήσεων καταλαμβάνοντας καίριες θέσεις, πανέτοιμα να αντιδράσουν. Τα μαχητικά αεροσκάφη βρίσκονται «φορτωμένα» (με πυραύλους αέρος-αέρος και αέρος-επιφανείας) στις Μοίρες τους, σε ύψιστη ετοιμότητα, ενώ οι σχηματισμοί του Στρατού Ξηράς έχουν θέσει σε πλήρη επιφυλακή τις Μονάδες τους, «παραμένοντας σε άμεση ετοιμότητα αναλόγως», όπως ανάφεραν στα «ΝΕΑ» στρατιωτικές πηγές.

Νέες τουρκικές NAVTEX ανήμερα των εθνικών επετείων

Υπενθυμίζεται ότι Τουρκία εξέδωσε την Παρασκευή τρεις νέες NAVTEΧ, δεσμεύοντας περιοχή για στρατιωτικές ασκήσεις, ανήμερα των εθνικών επετείων Ελλάδας και Τουρκίας.

Οι νέες ναυτικές οδηγίες αφορούν σε ασκήσεις με πραγματικά πυρά νοτιοανατολικά του Καστελλόριζου για τις 27, 28 και 29 Οκτωβρίου.