Μετακομίζει στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Ηρακλείου ο Αετός Ανωγείων;

1743

Δεν πέρασε ούτε ένας μήνας από την 8η Ιουλίου και την τελευταία Γενική Συνέλευση του Αετού Ανωγείων, που με την ολοκλήρωση της σκόρπισε απογοήτευση, αλλά και την βεβαιότητα ότι η ομάδα αναστέλλει οριστικά την λειτουργία της. Το κλίμα φαίνεται να αλλάζει τις τελευταίες ημέρες καθώς την σκυτάλη από την απογοήτευση παίρνει η ελπίδα, που βρίσκεται στα χέρια παλαίμαχων ποδοσφαιριστών του ιστορικού Αετού, αλλά και μιας δυνατής ομάδας Ανωγειανών επιχειρηματιών που δρουν και κατοικούν στο Ηράκλειο. Οι άνθρωποι αυτοί θεώρησαν αδιανόητο ένα σωματείο σαν τον Αετό, με 55 χρόνια λαμπρής ιστορίας να μην τυγχάνει της στήριξης του χωριού και των φορέων του και αποφάσισαν να αναλάβουν δράση, ώστε η ομάδα να συνεχίσει απρόσκοπτα να προσφέρει στον αθλητισμό και τον πολιτισμό των Ανωγείων.

Το καλοκαίρι είναι περίοδος μεταγραφών και όπως φαίνεται η μεγαλύτερη μεταγραφική “βόμβα” είναι έτοιμη να σκάσει και θα αφορά την μεταγραφή του Αετού από το Ρέθυμνο και την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ρεθύμνης, στο Ηράκλειο και στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου, με την ομάδα βέβαια να διατηρεί ως έδρα και βάση της το Δημοτικό Στάδιο Ανωγείων!

Μια μεταγραφή που όπως όλα δείχνουν θα γίνει, με τις απαραίτητες κινήσεις να έχουν ήδη δρομολογηθεί τόσο προς την ΕΠΣΡ, την ΕΠΣΗ, την Ε.Π.Σ και την ΕΠΟ και να υπάρχει αισιοδοξία ώστε να προλάβει το σωματείο τις καταληκτικές ημερομηνίες και να δηλώσει κανονικά φέτος τη συμμετοχή του, ξεκινώντας από το Γ’Τοπικό Ηρακλείου.

Η ΑΝΩΓΗ που γνώριζε πρόσωπα και καταστάσεις στη διάρκεια αυτού του μήνα των συζητήσεων, δεν δημοσιοποίησε την κίνηση των παλαίμαχων και των Ανωγειανών επιχειρηματιών ώστε να προστατεύσει το σωματείο και τις διαδικασίες μεταγραφής του στο Ηράκλειο. Ήδη έχει “κλειδώσει” το όνομα του προέδρου που θα ηγηθεί της νέας προσπάθειας που αφορά Ανωγειανό επιστήμονα του Ηρακλείου, ενώ στο νέο Δ.Σ έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και θα εισέλθουν γνωστά ονόματα παλαίμαχων ποδοσφαιριστών του Αετού, αλλά και επιστήμονες και επιχειρηματίες του Ηρακλείου με καταγωγή και μεγάλη αγάπη προς τον τόπο τους τα Ανώγεια. Παράλληλα στην κίνηση συμμετέχει ενεργά και ο σημερινός πρόεδρος του Δ.Σ Μίλτος Πλουσής που βοήθησε ουσιαστικά σε αυτή τη μετάβαση, καθώς και νέοι άνθρωποι που ζουν και δρουν στα Ανώγεια.

Η ΑΝΩΓΗ βλέπει θετικά την προοπτική αυτή της ομάδας μας και θα σταθεί αρωγός σε ότι χρειαστεί το νέο Δ.Σ που θα συμπληρωθεί τις επόμενες ημέρες. Θεωρούμε ότι η μετακόμιση του Αετού στο Ηράκλειο θα δώσει νέα πνοή και πιο δυνατά φτερά στον Αετό μετά την πολύ δύσκολη τελευταία δεκαετία. Το πολύ έντονο Ανωγειανό στοιχείο που ζει στο Ηράκλειο και αποτελεί ίσως το δυνατότερο στη μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης, η απόσταση που θα μειωθεί καθώς τα Ανώγεια απέχουν από το Ρέθυμνο 55 χιλιόμετρα και μόλις 35 προς Ηράκλειο, θα δώσει στον Αετό άλλο όραμα και προοπτική ώστε έχοντας πάντα ως βάση του τα Ανώγεια να διαπρέψει και να αναδείξει το ποδόσφαιρο της ευρύτερης περιοχής μας.

Ονόματα, πρόσωπα, καταστάσεις και διαδικασίες θα δημοσιευθούν και επίσημα, μετά την Γενική Συνέλευση της ομάδας που ορίστηκε και θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή 8 Αυγούστου στις 12 μ.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων της Τράπεζας Πειραιώς, όπου καλούνται όλοι να καταθέσουν τις απόψεις τους για την κίνηση αυτή που θα δώσει στον Αετό άλλο όραμα και πλάνο που έχει την έκταση του σε βάθος δεκαετίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Αγαπητοί συγχωριανοί.

Το Δ.Σ του Αετού Ανωγείων σας καλεί όλους στην Γενική Συνέλευση της ομάδας, που θα λάβει χώρα την Κυριακή 8 Αυγούστου στις 12 μ.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων της Τράπεζας Πειραιώς. Στη συνάντηση μας αυτή θα συζητήσουμε για το μέλλον της ομάδας και θα αποφασίσουμε για το ενδεχόμενο να μετακομίσει ο Αετός Ανωγείων στο Ηράκλειο και την ΕΠ.Σ.Η με έδρα μας πάντα το Δημοτικό στάδιο Ανωγείων.

Ζητάμε από όλους σας την παρουσία σε αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι για τον ιστορικό Αετό Ανωγείων αλλά και την κατάθεση των απόψεων σας για την κίνηση μας αυτή, καθώς και ενδεχομένων των προτάσεων σας για μια διαφορετική πορεία και οπτική της σημερινής κατάστασης. Ο Αετός μας, πάντοτε υπήρξε σημαιοφόρος του Αθλητισμού και του Πολιτισμού των Ανωγείων. Σε αυτή τη κρίσιμη καμπή της ιστορίας του, κανένας Ανωγειανός και φίλος του χωριού δεν περισσεύει. Σας περιμένουμε όλους. Με εκτίμηση. Ο πρόεδρος του Αετού Ανωγείων Μίλτος Πλουσής και το Δ.Σ της ομάδας.

Πηγή: anogi.gr