Μεγάλη διάκριση για το Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου Αμαρίου! Πήρε το 1ο βραβείο στον 5ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός δημιουργίας παιχνιδιού στο Scratch»

3096

Μια μεγάλη διάκριση γι το Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου Αμαρίου!

Απέσπασε το 1ο βραβείο στον 5ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός δημιουργίας παιχνιδιού στο Scratch».

Πρόκειται για ένα ολιγοθέσιο σχολείο στις νότιες πλαγιές του Ψηλορείτη στο οποίο υπηρετούν αναπληρωτές εκπαιδευτικοί.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 206 έργα από 335 μαθητές και με την υποστήριξη 89 εκπαιδευτικών.

Υπεύθυνη από το σχολείο ήταν η εκπαιδευτικός κ. Θεοδώρα Τζιαμπάζη.

Χθες βράδυ το Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου Αμαρίου πραγματοποίησε τη γιορτή του με αφορμή τη λήξη των μαθημάτων και δόθηκαν στους μαθητές οι βεβαιώσεις τους για τη μεγάλη αυτή διάκριση.

Σε ανακοίνωση της οργανωτικής επιτροπής αναφέρεται:

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία ο 5 ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός δημιουργίας παιχνιδιού στο Scratch που διοργάνωσαν Εκπαιδευτικοί Πληροφορικής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων σε συνεργασία με το ΚΕΠΛΗΝΕΤ Χανίων, Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου και Εκπαιδευτικούς Πληροφορικής Πανελλαδικά, καθώς και το Εργαστήριο Διανεμημένων Πληροφοριακών Συστημάτων και Εφαρμογών Πολυμέσων της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης. Σκοπός του διαγωνισμού ήταν η συμμετοχή των μαθητών σε μια συνεργατική και δημιουργική διαδικασία για την υλοποίηση ενός προγράμματος ηλεκτρονικού παιχνιδιού στο προγραμματιστικό περιβάλλον Scratch, αξιοποιώντας την αλγοριθμική σκέψη και τον πειραματισμό με βασικές προγραμματιστικές δομές.

Ο φετινός διαγωνισμός για το σχολικό έτος 2018-19 αφορούσε στην υλοποίηση ενός «Παιχνιδιού», με ανοιχτή θεματολογία, είχε Ειδική θεματική χωρίς να είναι δεσμευτική, τον «Ερωτόκριτο» και τελούσε υπό την έγκριση του ΥΠΠΕΘ (Αρ. Πρωτ. Φ15/212369/Δ2/10-12-2018).

Συμμετείχαν 206 έργα από 335 μαθητές και με την υποστήριξη 89 εκπαιδευτικών. .Όλα τα μέλη της οργανωτικής και επιστημονικής επιτροπής του διαγωνισμού θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για τη συμμετοχή σας και την πολύτιμη συνεργασία σε όλες τις φάσεις του.

Κυρίως όμως τους μαθητές μας για τις όμορφες και εμπνευσμένες δημιουργίες τους. Τα φετινά βραβεία προέκυψαν μετά από τρεις φάσεις αξιολόγησης και είναι:

 • 1ο Βραβείο (Δημοτικό) Αναβάθμιση τώρα! / Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου Ρεθύμνου
 • 1ο Βραβείο (Γυμνάσιο) The Savior / Εκπαιδευτήρια Κωστέα Γείτονα
 • Βραβείο Ειδικής Θεματικής (Ερωτόκριτος) Ερωτόκριτος – Ο δρόμος προς την Αρετούσα / 3ο Γυμνάσιο Αμπελοκήπων, Θεσσαλονίκη
 • 2ο Βραβείο (Δημοτικό) «Οι περιπέτειες του Τηλέμαχου για την Ευτυχία» / 4ο Δημοτικό Σχολείο Ασπροπύργου
 • 2ο Βραβείο (Γυμνάσιο) Νικηφόρος / Ελληνογαλλική Σχολή Αγίας Παρασκευής Ευγένιος Ντελακρουά
 • 3ο Βραβείο (Δημοτικό) Οι Παγίδες του Διαδικτύου / 2ο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας
 • 3ο Βραβείο (Γυμνάσιο) Scratch Simulator on Scratch / 4o ΓυμνάσιοΧανίων
 • Βραβείο (Λύκειο) No One will be left behind / Γενικό Λύκειο Κρηνίδων
 • Έπαινος Ειδικής Θεματικής (Ερωτόκριτος) Ο Ερωτόκριτος / 112ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών
 • Έπαινος Ερωτόκριτος & Αρετούσα / Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης
 • Έπαινος Το κυνήγι των γραμμάτων… / Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ) Αχαΐας: “Γέφυρα” – η γέφυρα αλληλεγγύης και επικοινωνίας