Με λαμπρότητα το Τυμπάκι τίμησε την Αγία Αικατερίνη… (Φωτογραφίες)

274

Με τη συμμετοχή πλήθος κόσμου το Τυμπάκι τίμησε την Αγία Αικατερίνη στον ομώνυμο Ιερό Ναό βόρεια της κωμόπολης.

Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κ.κ. Μακάριος, συμπροσευχόμενος με τον π. Μακάριο Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Κουδουμά και άλλους Ιερείς από την περιοχή μας

Αρκετοί οι πιστοί που βρέθηκαν στον  Ιερός Ναός της Αγίας Αικατερίνης σήμερα, ανάμεσά τους ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Γρηγόρης Νικολιδάκης,  οι Αντιδήμαρχοι κ. Γιάννης Φασομυτάκης και Αντώνης Κωνσταντουλάκης κ.α.

Πρός το τέλος της Θείας Λειτουργίας έγινε η χειροθεσία σε Σταυροφόρο – Οικονόμο του π. Γεωργίου Τσιπέλη.

Λίγα λόγια για την ιστορία του Ιερού Ναού

Το “e-mesara.gr” επικοινώνησε με τον π. Ευάγγελο Μηλολιδάκη, τον πρώτο Ιερέα της Ενορίας της Αγίας Αικατερίνης ο οποίος μας είπε ένα σύντομο ιστορικό του Ιερού Ναού:  Ο Ναός κτίστηκε το 1974 από την Αικατερίνη Χονδράκη. Ήταν ένας μικρός Ναός μόλις 50 τ.μ.  Εγκαινιάστηκε από τον μακαριστό Τιμόθεο. Το 1980 έγινε από το Μακαριστό Κύριλλο ενορία και στελεχώθηκε από εμένα το 1983. Υπηρετούσα στην Ενορία του Κόκκινου Πύργου και την 1η Νοεμβρίου ήλθα στην Αγία Αικατερίνη και παραμένω ακόμα ως Προϊστάμενος του Ιερού Ναού. Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 ήλθε και ο π. Γεώργιος Τσιπέλης. Το 1984-1985 μεγαλώσαμε τον Ιερό Ναό και έγινε 140 τ.μ. Στη συνέχεια διαμορφώσαμε τον εξωτερικό χώρο, την αυλή, την αίθουσα μνημοσύνων κ.α.