«Μάνα…» (Βίντεο)

185

Γράφει η Μαρία Μαυρουδή

Αφορμή για το συγκεκριμένο τραγούδι στάθηκε ένα τραγούδι που έτυχε να ακούσω τυχαία στο αυτοκίνητο. Αν και το τραγούδι του κυρίου Χάρη Φασουλα <<Μάνα >>κυκλοφόρησε το 2016 εγώ το άκουσα για πρώτη φορά τώρα. Ίσως το είχα ακούσει ξανά ,αλλά οι στίχοι του με άγγιξαν ψυχικά ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που είμαι περισσότερο ευάλωτη λόγω κάποιας ασθένειας που ταλαιπωρεί τη μητέρα μου. Μάνα μία λέξη ιερή.

Όπως αναφέρει ο κύριος Φασουλάς η  μάνα   είναι ένα πλάσμα αληθινό, αγνό, ευαίσθητο , τρυφερό. Το πολυτιμότερο πρόσωπο στη ζωή κάθε ανθρώπου, αφού είναι Εκείνη που θα του χαρίσει την ίδια τη ζωή.

Αυτές τις μέρες   η μάνα φύση θρηνεί την καταστροφή της από την πύρινη λαίλαπα που την έχει κυκλώσει. Όλοι οι χριστιανοί την περίοδο του Δεκαπεντάρη πενθούμε  την Κοίμηση της Αγαπημένης Μητέρας όλων μας της Παναγίας μας. Όλοι μας έχουμε στη σκέψη τη μητέρα μας.

Μάνα  μία  γλυκιά μορφή με μια  συνεχόμενη ανοιχτή αγκαλιά , για να κλείσει μέσα της  το σπλάχνο της  και να το παρηγορήσει από κάθε τι άσχημο που του βαραίνει την ψυχή.        Αρκεί ο τρυφερός της λόγος  η συμβουλή της και όλες οι δυσκολίες γίνονται αμέσως παρελθόν. Ένα κακό όνειρο, ένας εφιάλτης που έτυχε να ζήσει αλλά όταν ανακαλέστηκε  στο νου την εικόνα της, χάθηκε.

Αχ μάνα!  Παρηγοριά η σκέψη σου στις δυσκολίες μου λιμάνι η  αγκαλιά σου κάθε φορά που ο πόνος διαπερνά τη ψυχή μου.

Πόσα θα θέλαμε άραγε όλοι μας να πούμε και να γράψουμε για εκείνο το ιερό πρόσωπο που παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή μας. Όμως πολλές φορές τυχαίνει να μην μπορούμε να βρούμε  τα κατάλληλα λόγια τα οποία όταν τα συνδέσουμε   να περιγράψουν την αγάπη και τον θαυμασμό που τρέφουμε για εκείνη.  Όπως αναφέρεται και στο τραγούδι του κυρίου Φασουλά : Ίντα τραγούδι να σου πω, ό,τι κι αν πιάσω λίγο…

Ευχαριστώ τον κύριο Φασουλά που μου εμπιστεύτηκε το τραγούδι του για να γράψω το συγκεκριμένο άρθρο. Να είναι καλά πάντα  και να μας χαρίζει τόσο όμορφα κ τρυφερά τραγούδια.

Εύχομαι όλες οι μανούλες του κόσμου να είναι πάντοτε καλά και να χαίρονται και να καμαρώνουν τα παιδάκια τους.

Τραγούδι: