Λιμενικός Σταθμός Αγίας Γαλήνης: Άνεμοι έως 8 μποφόρ αύριο Κυριακή

69

O Λιμενικός Σταθμός Αγίας Γαλήνης ανακοινώνει ότι συμφωνά με δελτίο πρόγνωσης καιρού της Ε.Μ.Υ. που εκδόθηκε την 18-03-2023/13:00 τοπική για την Κυριακή 19-03-2023 θα επικρατήσουν τα κάτωθι καιρικά φαινόμενα:

 ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
 Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές.

Άνεμοι: Βόρειοι 6 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ.

Εξασθένηση από το βράδυ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Ως εκ τούτου:

  •    Καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζομένων στην περιοχή μας πλοίων και μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης των σκαφών τους.
  •     Ορμούντα επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη να αποφύγουν δραστηριοποίηση κατά τον χρόνο ισχύος δελτίου καιρικών φαινομένων.
  •     Ρυμουλκά – Ναυαγοσωστικά – αλιευτικά και εθελοντικές ομάδες καλούνται να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα για παροχή συνδρομής σε περίπτωση που απαιτηθεί.
  •     Καλούνται τα τοπικά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης για τη συχνή αναμετάδοση των παραπάνω εντολών-οδηγιών καθ’ όλη τη διάρκεια που θα βρίσκονται σε ισχύ τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.
  •     Τέλος γνωρίζεται ότι το κεντρικό λιμεναρχείο ηράκλειου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.