Λαγγίτες, τηγανίτες από τα παλιά

3095

Υλικά

200 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 gr. μαγιά ξηρή

250 ml. νερό σε θερμοκρασία δωματίου

2 κουταλιές της σούπας τσίπουρο

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Οδηγίες

Σε ένα λεκανάκι κοσκινίζουμε το αλεύρι.
Βάζουμε σε ένα μπωλ την μαγιά, την ζάχαρη και διαλύουμε με λίγο χλιαρό νερό.
Προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς και το νερό στο αλεύρι, ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να πάρουμε ένα παχύρευστο χυλό.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε τον χυλό για 30 λεπτά.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά.
Ρίχνουμε τον χυλό, σχηματίζοντας στρογγυλές τηγανίτες.
Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα χωνί, μέσα στον οποίο θα βάλετε τον χυλό, χρησιμοποιήστε το δάχτυλό σας στο στόμιο αφήνωτας τον χυλό να ρέει και δημιουργήστε τέλειες και ομοιόμορφες τηγανίτες!
Τηγανίστε και από τις 2 πλευρές μέχρι να ροδίσουν και να αποκτήσουν ωραίο χρυσό χρώμα!
Ακουμπήστε τις τηγανίστες σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρετε τις τηγανίτες με μέλι, ζάχαρη άχνη, κανέλα, είτε με μαρμελάδα ή τυριά, όπως ανθότυρο ή γραβιέρα!

Πηγή: funkycook.gr