Κρήτη: Ο εφιάλτης που έζησε μετά το τηλέφωνο που δέχτηκε – Της ζήτησαν 60 χιλιάδες ευρώ για να μην πάει φυλακή ο γιος της

157

Άνθρωποι που κινδύνευσαν να εξαπατηθούν μιλούν με τρόμο για τις οικονομίες τους και πόσο κοντά έφτασαν να χάσουν ότι είχαν, την ώρα που στην Κρήτη η αστυνομία επιχειρεί μέσω ενημερώσεων να θωρακίσει σε αυτό το είδος απάτης τους ηλικιωμένους, που αποδεικνύονται τα συχνότερα θύματα.

Ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου στο Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων Ηρακλείου στην Λεωφόρο Δημοκρατίας στο Ηράκλειο.

Μία από τις γυναίκες που επιχειρήθηκε να εξαπατηθεί μέσω της γνωστής απάτης με το τηλεφώνημα για τροχαίο ατύχημα που υποτίθεται ότι προκάλεσε ο γιος της, είναι και η κ. Ειρήνη, 58 ετών από το Ηράκλειο.

Οι επιτήδειοι ούτε λίγο ούτε πολύ μιμούμενοι τη φωνή του γιου της, της είχαν ζητήσει 60 χιλιάδες ευρώ, χρήματα που υποτίθεται ότι θα έδινε για να μην πάει ο γιος της που ζει στην Αθήνα στη φυλακή για το τροχαίο.

s

Έχοντας, όπως λέει, πειστεί να δώσει χρήματα που θα περνούσε να πάρει από το σπίτι της κάποιος που θα έστελναν αυτοί που της τηλεφώνησαν, η ίδια έσωσε τις όποιες οικονομίες της, τελευταία στιγμή με την παρότρυνση της αδελφής της, να πάρει τηλέφωνο στην αστυνομία. Όπως λέει μόνο εκείνη την ημέρα υπήρχαν 35 καταγγελίες…

Πηγή: neakriti.gr