Κρήτη: Νοτιάδες, σκόνη, υψηλές θερμοκρασίες και λίγες οι βροχές μέχρι και τις 20 του Νοέμβρη

530

Με τα νότια ρεύματα να κυριαρχούν, την θερμοκρασία να διατηρείται σε γενικές γραμμές, σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, την θολούρα λόγω της Αφρικάνικης σκόνης που θα μας επιτίθεται κατά διαστήματα και κάποιες βροχές που θα μας απασχολούν λόγω διαδοχικών μετώπων, θα κυλίσει ο καιρός μέχρι και τις 20 του Νοέμβρη τουλάχιστον

Δυστυχώς λοιπόν, αν και θα μας απασχολούν κάποια μέτωπα παροδικά, δεν θα καταφέρνουν να δίνουν κάτι αξιόλογο και γενικευμένο από βροχές. Εδώ να τονίσουμε ότι σε όλη αυτή την αρνητική εξέλιξη, περισσότερο ευνοημένα, θα είναι κάποια δυτικά και νότια διαμερίσματα.

Ακόμα να πούμε, ότι πέραν του αυριανού μετώπου, ένα νέο φαίνεται την Κυριακή 10 του μήνα κι έπειτα την ερχόμενη Τετάρτη, στις 13.

Η ένταση των ανέμων, η μεταφορά σκόνης και τα λίγο περισσότερα ή λιγότερα φαινόμενα, θα εξαρτώνται σε κάθε περίπτωση, από την τελική θέση των βαρομετρικών χαμηλών και τη δυναμική τους, χαμηλά που θα επιλέγουν να ενισχύονται στην κεντρική Μεσόγειο και πιο συγκεκριμένα στην Ιταλία ίσως και δυτικότερα αυτής κι αργότερα να έχουν μια πιο βορειοαναταλική πορεία!

Θερμοκρασίες που θα κυμαίνονται τις θερμές ώρες της ημέρας μεταξύ 22-27°C στα πεδινά, ενώ ο καιρός θα είναι αρκετά γλυκός και τη νύχτα.

Η πιθανότητα σήμερα για κάτι μεμονωμένο κυρίως στα νότια είναι μικρή, ενώ αύριο Πέμπτη δείξτε λίγη προσοχή στους νοτιάδες που πιθανόν ν’ αγγίζουν και τα 7 μποφόρ (ριπές 8 δεν αποκλείονται σε ευπαθείς περιοχές).

Όσον αφορά τις βροχές, από τα ξημερώματα, θα βρέχει κατά τόπους στο νομό Χανίων με σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες μέχρι το μεσημέρι θα κινηθούν ανατολικότερα, θα εξασθενήσουν και σταδιακά θα σταματήσουν. Ο νομός Λασιθίου και πάλι θα επηρεαστεί από λίγο έως καθόλου, όπως και τα βορειοανατολικότερα του νομού Ηρακλείου. Γρήγορα τα όποια φαινόμενα θα σταματήσουν κι ο καιρός θα βελτιωθεί παντού.

Οι άνεμου θα εξασθενήσουν από το μεσημέρι και μετά σταδιακά κι από τα δυτικά θα στραφούν σε πιο δυτικούς – νοτιοδυτικούς.

Μέχρι την Κυριακή, όπου θα μας επηρεάσει ένα μέτωπο εκ νέου δεν αναμένεται κάτι το σοβαρό.

Θα σας ενημερώσουμε με νέο άρθρο το Σάββατο.

Πάντως κι ο Νοέμβρης μας απογοητεύει και δείχνει να συμπεριφέρεται όπως έχουμε εκτιμήσει (πατήστε ΕΔΩ). Το μόνο που έχουμε χάσει λίγο από τον Σεπτέμβρη, είναι οι ανεβασμένες θερμοκρασίες του Οκτώβρη! Κατά τ’ άλλα η εκτίμησή μας για άλλη μία χρονιά, τα πάει περίφημα!

Πηγή: meteokrhtes.blogspot.com –  Ζαχάρης Βάρδας