Κρήτη: Αποσωληνώθηκε το κοριτσάκι που κινδύνευσε να πνιγεί από το φυστίκι

136

Συγκρατημένη αισιοδοξία επιδεικνύουν οι γιατροί του ΠΑΓΝΗ οι οποίοι παρακολουθούν το 4χρονο κοριτσάκι από τη Σαντορίνη. Το παιδάκι κινδύνευσε σοβαρά να πνιγεί από ένα φυστίκι, τμήματα του οποίου είχαν σφηνώσει στον δεξιό πνεύμονα.

Μολονότι το κοριτσάκι εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων, μετά τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε για την αφαίρεση του ξένου σώματος, τα νέα θεωρούνται καλά καθώς ανταποκρίθηκε ικανοποιητικά στη διαδικασία της αποσωλήνωσης και πλέον είναι σε θέση να υποστηρίζει μόνο της την αναπνοή της.

Όπως είχε γράψει το Cretalive, ο καρπός σφήνωσε στον λαιμό του παιδιού προκαλώντας του μεγάλη δυσχέρεια στην αναπνοή. Η εσπευσμένη, ωστόσο, μεταφορά του από τη Σαντορίνη στο Ηράκλειο και η άμεση εισαγωγή του στο χειρουργείο αποδείχθηκαν σωτήριες.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί στις 29 Νοεμβρίου και αρχικά το παιδί είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Σαντορίνης, όπου οι γιατροί έκριναν αναγκαία τη διακομιδή του στην Κρήτη. Αμέσως μετά το χειρουργείο εισήχθη διασωληνωμένο στη ΜΕΘ και πριν από λίγες ώρες ολοκληρώθηκε επιτυχώς η διαδικασία της αποσωλήνωσης.

Πηγή: cretalive.gr