Συστατικά
Για την κρέμα λεμόνι:
- 3κούπες (750 ml) κρέμα γάλακτος πλήρη, 35% λιπαρά
- Το ξύσμα από 2 λεμόνια (ή 1 λεμόνι και 1 λάιμ)
- 3/4κούπες (150 γρ) λευκή ζάχαρη
- μία πρέζααλάτι
- 1/4κούπα (60 ml) χυμό λεμονιού
- 2κουταλάκια (10 ml) εκχύλισμα βανίλιας
Για το σερβίρισμα:
- φρέσκα φρούτα και φύλλα δυόσμου
Οδηγίες
- Ζεστάνετε την κρέμα:Βάλτε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, το αλάτι και το ξύσμα σε μία κατσαρόλα και ζεστάνετε σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία μέχρι να αρχίσει να βράζει. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία και βράστε ανακατεύοντας συνεχώς για 1-2 λεπτά, αλλά με προσοχή γιατί μπορεί να ξεχειλίσει εύκολα.
- Φτιάξτε την κρέμα λεμόνι:Προσθέστε το χυμό λεμονιού και τη βανίλια στην κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά. Περάστε την από ένα σουρωτήρι για να αφαιρέσετε το ξύσμα και βάλτε την σε μία κανάτα.
- Μοιράστεσε 6 ή 8 μικρά ποτήρια (χωρητικότητας 150-200 ml) και βάλτε τη στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να παγώσει. Σερβίρετε με φρέσκα φρούτα και ένα φύλλο δυόσμου.
Σημειώσεις
- Για λίγο πιο ξινό γλυκό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μέχρι 1/3 κούπας (80 γραμ.) χυμό λεμόνι.
- Αν παίρνετε κρέμα γάλακτος σε κουτάκι των 200 ml μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 4 κουτάκια (δηλαδή 800 ml συνολικά)
- Βράστε την κρέμα για 1-2 λεπτά ούτως ώστε να εξατμιστεί λίγο από το νερό που περιέχει αλλά και για να εμποτιστεί με το άρωμα από το ξύσμα.
Μερίδες και θερμίδες:
- 120 γραμ ή περίπου μισή κούπα για 8 μερίδες με 381 θερμίδες ανά μερίδα
- 160 γραμ ή σχεδόν 3/4 κούπας για 6 μερίδες με 507 θερμίδες ανά μερίδα.
Πηγή: thehungrybites.com