Ηράκλειο: Μαζική αντίδραση Εκπαιδευτικών, ΕΕΠ και ΕΒΠ απέναντι στην αξιολόγηση του Υπουργείου Παιδείας

142

Η συλλογική, συντεταγμένη και μαζική συμμετοχή Εκπαιδευτικών, Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού προσωπικού στην Απεργία-Αποχή από την αξιολόγηση σχολικών μονάδων τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο έχει θορυβήσει και έχει προκαλέσει πανικό και φόβο στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Αυτό υποδηλώνεται από τις νέες «ενημερωτικές» τηλεδιασκέψεις του ΥΠΑΙΘ με σκοπό να εκφοβίσουν τους διευθυντές/ντριες και προϊσταμένους/ες των σχολικών μονάδων, ώστε να ανατρέψουν τις νόμιμες αγωνιστικές αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων.

Η Υπουργός Παιδείας, εξάλλου, μας έχει συνηθίσει για τον αυταρχισμό της, την αντιδημοκρατική της στάση, την έλλειψη στοιχειώδους διαλόγου με τις Ομοσπονδίες και κυρίως με τη σωρεία των αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων σε όλο το φάσμα της Εκπαίδευσης.

Καταγγέλλουμε την επιχειρούμενη τρομοκράτηση των συναδέλφων, τις απειλές και τον εκφοβισμό που έστησε η ηγεσία του Υπ. Παιδείας και δηλώνουμε σε κάθε τόνο πως οι εκπαιδευτικοί δεν τρομοκρατούνται, ούτε εκβιάζονται.

Οι εκπαιδευτικοί, που κρατούν όρθιο το Δημόσιο Σχολείο, θα συνεχίσουν αταλάντευτα τον νόμιμο και δίκαιο αγώνα απέναντι σε μια αξιολόγηση που ιδιωτικοποιεί τον βασικό πυρήνα της εκπαίδευσης και κατηγοριοποιεί σχολεία, μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος»

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ν. Καζαντζάκης»

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Φαιστός»

ΣΕΕΠΕΑ Κρήτης