Κουβαλώντας τον προσωπικό μας σταυρό

517

Γράφει η Μαρία Μαυρουδή

Ύψωση του Τιμίου Σταυρού η σημερινή , του Τιμίου ξύλου όπου σταυρώθηκε ο Χριστός .Όλοι οι άνθρωποι ταυτιζόμαστε καθημερινά με τον  Ιησού αφού κουβαλάμε τον προσωπικό μας Σταυρό ανάλογα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε. Χαρακτηριστική είναι άλλωστε και η φράση… <<ανεβαίνει το δικό του προσωπικό Γολγοθά >> αναφερόμενοι στους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Θεωρώ ότι όλοι έχουμε προβλήματα- μακάριοι αυτοί που δεν έχουν και εύχομαι ποτέ να μην αποκτήσουν,. Σε άλλους φαίνονται μικρά κ ασήμαντα σε άλλους μεγάλα  χωρίς να υπάρχει κάποιο διέξοδο στην αντιμετώπισή τους.

Όλα τα προβλήματα μπορεί να λυθούν αν έχουμε πίστη κ αισιοδοξία.. Ακόμα και εκείνα τα προβλήματα που φαίνεται ότι και η παραμικρή ελπίδα τείνει να έχει χαθεί. Απλά εμείς οι άνθρωποι από τη φύση μας είμαστε ανήσυχοι κ ανυπόμονοι και ζητάμε την άμεση αντιμετώπιση σε κάθε τι που μας προβληματίζει και μας στενοχωρεί.

Ας θωρακίσουμε τη ζωή μας με τη Χάρη του Τιμίου Σταυρού , κάνοντας τον σταυρό μας κ ζητώντας με βαθιά πίστη τη βοήθειά του σε καθετί που μας απασχολεί. Ο Σταυρός έχει την απόλυτη  δύναμη να μας προστατεύει από κάθε διαβολική σκέψη και ενέργεια.