Σιγουρέψου ότι έχεις:
1 κουνέλι έτοιμο για μαγείρεμα
2 κ.σ. ξύδι
500 γρ. Pummaro ψιλοκομμένο κλασικό
200 γρ. φυτίνη με ελαιόλαδο
1 σπιτικό μπουκέτο μυρωδικών Knorr
200 γρ. κονιάκ
Λίγη δάφνη
1 ξύλο κανέλας
Αλάτι, πιπέρι
Ξεκινάμε!
- Αφού πλύνεις το κουνέλι με ξύδι και νερό, κόψε το σε μερίδες και βάλε το σε μια λεκάνη με το κονιάκ, το αλάτι, το πιπέρι, τη δάφνη και την κανέλα και μαρινάρισέ το για 1 ώρα.
- Στη συνέχεια, βάλε σε μια κατσαρόλα τη φυτίνη να κάψει, ρίξε μέσα το κουνέλι και όταν πάρει χρώμα, σβήσε το με τη μαρινάδα.
- Όταν το κάνεις αυτό, πρόσθεσε τη ντομάτα, το σπιτικό μπουκέτο μυρωδικών και μισό ποτήρι νερό και άφησέ τα να ψηθούν μέχρι να πήξει η σάλτσα.
- Το κοκκινιστό κουνέλι είναι έτοιμο για σερβίρισμα!
Καλή όρεξη!
Πηγή: cookoo.gr