Κέικ ροδάκινο

67

Σιγουρέψου ότι έχεις:

2½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

6 αβγά

1 φλιτζάνι γάλα

2 φλιτζάνια ζάχαρη

1 φλιτζάνι τριμμένη καρυδόψιχα

1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

½ φλιτζάνι σουσάμι

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 κονσέρβα ροδάκινο σουρωμένο και ψιλοκομμένο

Ξεκινάμε!

  1. Χτύπησε στο μίξερ ή με το σύρμα τη ζάχαρη με τα αβγά για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Πρόσθεσε το ελαιόλαδο

λίγο-λίγο, το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι, την καρυδόψιχα, τα ροδάκινα, το σουσάμι και το γάλα, καθώς εσύ ακούραστα συνεχίζεις να χτυπάς για λίγα λεπτά ακόμη.

  1. Άλειψε με ελαιόλαδo τη φόρμα του κέικ, αλεύρωσέ την και ρίξε μέσα το μείγμα ως τη μέση της φόρμας.
  2. Ψήσε σε φούρνο προθερμασμένο στους 190°C για 25 λεπτά από το κάτω μέρος και 15 λεπτά πάνω-κάτω.
  3. Ξεφόρμαρε και σέρβιρε το κέικ κρύο ή ζεστό.

Καλή όρεξη!

Πηγή: cookoo.ourwork.gr