Παρασκευή, 23 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κοτόπουλο με πατάτες στον φούρνο: οι 6 καλύτερες συνταγές μας και δεκάδες συμβουλές και μυστικά

23/02/2025
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Κοτόπουλο με πατάτες στον φούρνο: οι 6 καλύτερες συνταγές μας και δεκάδες συμβουλές και μυστικά
0
SHARES
Share on Facebook

6 λαχταριστές εκδοχές του πιο κλασικού και αγαπημένου κυριακάτικου κοτόπουλου και πολλοί τρόποι για να νοστιμίσει και να ροδοκοκκινίσει παραμένοντας έξτρα ζουμερό.

Φωτογραφία: Μανώλης Καραμανώλης

Το ψητό κοτόπουλο, κυκλωμένο από πατάτες μελωμένες, με τραγανές ακρούλες, με το ζουμάκι του, είναι από εκείνα τα φαγητά που τα φτιάχνουμε, τα ξαναφτιάχνουμε και δεν τα βαριόμαστε ποτέ. Από τα πιο κλασικά φουρνιστά που μας μαζεύουν γύρω από το τραπέζι τις Κυριακές. Όμως για να προσγειωθεί στο τραπέζι με ψαχνό ζουμερό και νόστιμο και πετσούλα τραγανή, και οι πατάτες, που θέλουν άλλη θερμοκρασία και περισσότερο χρόνο ψησίματος, να γίνουν όπως πρέπει, χρειάζεται λίγη προσοχή, λίγη φροντίδα παραπάνω.

Πάρτε ένα κοτόπουλο κατά προτίμηση βιολογικό ή ελευθέρας βοσκής και ξεκινήστε. Οι παρακάτω συνταγές από τους σεφ του Γαστρονόμου, καθεμιά με τα μικρά της μυστικά, έχουν πολλές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Μια μαρινάδα εδώ, μια σάλτσα που τελειώνει στο κατσαρολάκι και σερβίρεται σε μπολάκι, για να βάλει ο καθένας όση θέλει στο πιάτο του εκεί, ένα-δυο συστατικά που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα… Μαζί τους θα βρείτε και ιδέες για μυρωδάτα αλείμματα με διάφορα μπαχαρικά και βότανα, ελαιόλαδο, πικάντικη, μουστάρδα, αρωματικό βούτυρο, σκόρδο, μέλι, λεμόνι, και ένα σωρό ακόμη υλικά –βάλτε τα κάτω από το δέρμα για καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα– αλλά και όσα χρειάζεται να ξέρετε για το μαρινάρισμα σε άρμη που νοστιμίζει το κρέας ενώ παράλληλα βοηθά στο να μη στεγνώνει στο ψήσιμο.

Δείτε τις 6 συνταγές του gastronomos.gr ΕΔΩ

Previous Post

Ηράκλειο: Πολύ σοβαρό επεισόδιο με πυροβολισμούς και τραυματίες της νύχτα…

Next Post

Μοίρες: Εντυπωσίασε το «καρναβάλι των μικρών»

Next Post
Μοίρες: Εντυπωσίασε το «καρναβάλι των μικρών»

Μοίρες: Εντυπωσίασε το «καρναβάλι των μικρών»

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ