Παρασκευή, 23 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κοφτό μακαρονάκι με χταπόδι και ντομάτα

05/01/2019
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Νηστίσιμη πίτσα
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

500γρ. Κοφτό Μακαρονάκι ΟΜΙΚΡΟΝ

1 χταπόδι γύρω στο 1½ κιλό

1 φλιτζανάκι του καφέ ξίδι

1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο

1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

1 κρασοπότηρο λευκό κρασί

2 νεροπότηρα Τοματάκια Ολόκληρα Αποφλοιωμένα ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, ψιλοκομμένα

1 νεροπότηρο Φυσικό Χυμό Τομάτας ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

2 σκελίδες σκόρδο

1 φύλλο δάφνης

½ κουτ. γλυκού κανέλα τριμμένη

10 ντοματίνια, κομμένα στα τέσσερα

3-4 κόκκους μπαχάρι

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Βάζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα περίπου 2 λίτρα νερό. Πλένετε καλά το χταπόδι, το βάζετε μέσα και ζεσταίνετε την κατσαρόλα μέχρι να αρχίσει να βράζει. Προσθέτετε το ξίδι και το βράζετε, μέχρι να γίνει τρυφερό, για μισή ώρα τουλάχιστον. Το βγάζετε, το αφήνετε να κρυώσει λίγο και το κόβετε σε κομμάτια. Αφαιρείτε και πετάτε το ράμφος του. Κρατάτε λίγο από αυτό το ζωμό στην άκρη.
Σε μια μεγάλη καθαρή κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε καλά. Σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους. Ρίχνετε μέσα τα κομματάκια του χταποδιού και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας συνέχεια για 2-3 λεπτά ακόμη. Σβήνετε με το λευκό κρασί και αφήνετε να πάρει μια καλή βράση. Βράζετε με ξεσκέπαστη την κατσαρόλα μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν όλο το κρασί.
Στη συνέχεια ρίχνετε μέσα τα Ψιλοκομμένα Τοματάκια καθώς και το Φυσικό Χυμό Τομάτας. Αφήνετε να πάρει βράση και προσθέτετε τη δάφνη, την κανέλα, το μπαχάρι και το πιπέρι. Ανακατεύετε και αλατίζετε πολύ ελαφρά γιατί το χταπόδι είναι αλατισμένο από τη φύση του.
Βράζετε για 15-20 λεπτά περίπου και δοκιμάζετε πόσο τρυφερό είναι το χταπόδι. Αν έχει μαλακώσει αρκετά, ρίχνετε μέσα το Κοφτό Μακαρονάκι. Ανακατεύετε και προσθέτετε 1 νεροπότηρο ζεστό νερό (από αυτό που βράσατε το χταπόδι). Συνεχίζετε το ανακάτεμα και αν τα υλικά είναι πολύ στεγνά προσθέτετε ακόμα ½-1 νεροπότηρο ζεστό νερό. Μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά -προσέχοντας το φαγητό γιατί κολλάει- μέχρι το μακαρονάκι να τραβήξει τα υγρά της κατσαρόλας, αλλά όχι εντελώς (να είναι αρκετά μελωμένη η σάλτσα).
Σβήνετε τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να τραβήξει τα τελευταία υγρά του. Λίγο πριν το σερβίρισμα ρίχνετε και τα ντοματίνια στο φαγητό ρίχνοντας ένα τελευταίο ανακάτεμα. Σερβίρετε το φαγητό σε πιατέλα. Τρώγεται πολύ ευχάριστα ακόμη και κρύο.

Πηγή: olivemagazine.gr

Previous Post

Νηστίσιμη πίτσα

Next Post

Νηστίσιμοι λουκουμάδες με άρωμα πορτοκαλιού

Next Post
Νηστίσιμη πίτσα

Νηστίσιμοι λουκουμάδες με άρωμα πορτοκαλιού

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ