Κιβωτός: «Λένε ψέματα για την άμβλωση και λασπώνουν τον πατέρα Αντώνιο»

161

Τη δική του ιστορία από την Κιβωτό του Κόσμου αφηγείται στο newsbomb.gr ο 20χρονος Άγγελος, ο οποίος πέρασε το κατώφλι του ιδρύματος σε ηλικία εφτά ετών.

Ο Άγγελος ήρθε σε επαφή μαζί μας γιατί θέλει – όπως λέει- να ακουστεί η αλήθεια για τον πατέρα Αντώνιο. Παρά τον καταιγισμό καταγγελιών που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και παρά τις κρίσιμες καταθέσεις που έχει λάβει η Δικαιοσύνη, ο 20χρονος -πρώην φιλοξενούμενος της Κιβωτού- επιμένει ότι ο πάτερ Αντώνιος είναι απολύτως αθώος και ότι είναι ο άνθρωπος που έχει σώσει εκατοντάδες παιδικές ψυχές.

Ο Άγγελος έζησε για 11 χρόνια στις δομές της «Κιβωτού» σε Ιωάννινα, Κολωνό και Χίο. Η αδερφή του, επίσης, έζησε στο ίδρυμα. Πρόκειται για τον 20χρονη Ευγενία που έχει καταγγείλει κακοποιητικές συμπεριφορές, ενώ στα 17 της χρόνια έμεινε έγκυος και δέχτηκε -όπως έχει δηλώσει- ψυχολογικό πόλεμο από στελέχη της Κιβωτού. Ο Άγγελος έφυγε από το ίδρυμα όταν ενηλικιώθηκε και σήμερα ζει και εργάζεται στην Αλεξανδρούπολη. Επίσης, έχει και ένα μικρό αδερφάκι, ηλικίας 13 ετών, που ζει ακόμα σε δομή της «Κιβωτού».

Ερωτηθείς για τον 19χρονο που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου με τη σοβαρή καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση απαντά: «Γνωρίζω καλά τον συγκεκριμένο άνθρωπο, μεγαλώσαμε μαζί, είμαι σίγουρος ότι λέει ψέματα». Το ίδιο υποστηρίζει και για τις καταγγελίες της αδερφής του, υποστηρίζοντας ότι κανείς από την Κιβωτό δεν της είπε τι θα κάνει με το θέμα της εγκυμοσύνης της.

s

Για τον πατέρα Αντώνιο και τις σε βάρος του καταγγελίες λέει: «Δεν μπορεί να ρίχνεις τέτοια λάσπη σε έναν άνθρωπο που σου έχει σώσει τη ζωή, έναν άνθρωπο που σε παίρνει από εφτά χρονών που είσαι στο δρόμο, σε μεγαλώνει και σου δίνει ευκαιρίες για να γίνεις ένας σωστός άνθρωπος. Ο 19χρονος που βγήκε και είπε για παρενόχληση λέει ψέματα. Ζούσαμε μαζί στην ίδια δομή και τον γνωρίζω καλά. Ο πατέρας Αντώνιος τον είχε πάντα δίπλα του, όπως και όλα τα παιδιά. Δεν είμαι σε θέση να ξέρω γιατί τα λέει αυτά τα ψέματα και ποιο είναι το κίνητρό του».

Για τις καταγγελίες της αδερφής του ότι έπεσε θύμα κακοποιητικών συμπεριφορών και ότι δέχτηκε ψυχολογικό πόλεμο όταν έμεινε έγκυος, απαντά: «Θέλω να ζητήσω μία μεγάλη συγνώμη που η αδερφή μου είπε αυτά τα ψέματα. Εγώ ξέρω πολύ καλά ότι μόνη της πήρε τις αποφάσεις της και ότι δεν την έδιωξε κανένας. Από την Κιβωτό της είπαν ότι θα τη βοηθήσουνε με το παιδί. Ό,τι έκανε το έκανε με δική της θέληση. Τα υπόλοιπα είναι ψεύδη. Όπως στήριξαν εμένα, θα στήριζαν και εκείνη. Εγώ όταν έγινα 18 ετών και έφυγα, μου βρήκαν σπίτι, μου προσέφεραν τα πρώτα ενοίκια, μου έδιναν τρόφιμα, μου έδωσαν έπιπλα, με βοήθησαν να πάω σε μία σχολή μαγειρικής που το ήθελα πάρα πολύ. Θέλω επίσης να πω και για ένα παλιό περιστατικό του 2015 όταν η αδερφή μου εμφανιζόταν να είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού από παιδαγωγό που τη χτυπούσε πάνω σε ένα καπάκι τουαλέτας. Τότε είχε γίνει έρευνα και είχε αποδειχτεί ότι η καταγγελία ήταν ψεύτικη. Όπως ψέματα είναι ότι το μικρό μας αδερφάκι έχει προβλήματα στην Κιβωτό. Εγώ μιλάω μαζί του, είναι καλά και μάλιστα αναρωτιέται γιατί η αδερφή μας λέει ψέματα για την Κιβωτό».

Για τον πατέρα Αντώνιο προσθέτει ότι «ήταν για εμένα πατέρας και κάτι παραπάνω από πατέρας. Εάν δεν ήταν αυτός ο άνθρωπος δεν ξέρω που θα ήμουνα τώρα, μπορεί και να μη ζούσα. Είναι ένας άγιος άνθρωπος που τον έστειλε ο Θεός. Θέλω να τονίσω ότι αυτά που ακούγονται είναι τραγικά και κοντεύουν τόσοι άνθρωποι που στηρίζονται από την Κιβωτό να χάσουν τα πάντα. Γι΄ αυτό και καλώ οποιονδήποτε από την Κιβωτό μπορεί να βγει δημόσια και να μιλήσει για τον πατέρα Αντώνιο και το έργο του».

Πηγή: newsbomb.gr