Κινητοποίηση των Δήμων Φαιστού και Γόρτυνας με φόντο το δρόμο της Μεσαράς! Κατάληψη σήμερα στον κόμβο στο Καστέλι

195

Οι μεγάλες ζημιές στο νέο δρόμο Μεσαράς – Ηράκλειο σε συνδυασμό με την καθυστέρηση αποκατάστασης του έφεραν κινητοποιήσεις των Δήμων Φαιστού και Γόρτυνας!

Έτσι σήμερα Τρίτη, 10 Μαΐου στις 1:00 το μεσημέρι οι δυο Δήμοι πραγματοποιούν συμβολική κατάληψη στον κόμβο στο καστέλι, εκφράζοντας έτσι τη διμαρτυρία τους.

Η ανακοίνωση του Δήμου Φαιστού:

Σε αποκλεισμό του παλιού οδικού δικτύου Ηρακλείου – Μεσαράς, στο ύψος του κόμβου Καστελίου, στα σύνορα με το Δήμο Γόρτυνας, προχωρά αύριο Τρίτη 10 Μαΐου, αντιπροσωπεία του Δήμου Φαιστού, μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Φαιστού κ. Γρηγόρη Νικολιδάκη.

Ο αποκλεισμός προγραμματίζεται να υλοποιηθεί στη 1.00 το μεσημέρι της Τρίτης, με σκοπό να αφυπνίσει τις συναρμόδιες υπηρεσίες και κάθε υπεύθυνο για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην αποκατάσταση των ζημιών στο νέο οδικό δίκτυο Ηρακλείου – Μοιρών.

«Από την πρώτη στιγμή της καθίζησης είχαμε έρθει άμεσα σε επικοινωνία με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες κι είχαμε καταθέσει επίσημα έγγραφα προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, στα οποία και τονίζαμε τη σπουδαιότητα της άμεσης αποκατάστασης της ζημιάς» αναφέρει με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Γρηγόρης Νικολιδάκης για να προσθέσει:

«Όταν είχε αρχικά παραδοθεί το νέο οδικό δίκτυο, είχαν υπάρξει σημαντικές ελπίδες για ενίσχυση στη διακίνηση των αγροτικών προϊόντων, για βελτίωση στην ασφάλεια των μετακινήσεων και για τόνωση του τουρισμού. Τα δύο τελευταία χρόνια μάλιστα, είχε παρατηρηθεί μια σημαντική ενίσχυση του τουρισμού, για την οποία θεωρούμε πως συνέβαλε και η νέα χάραξη του δρόμου, που βοήθησε στην καλύτερη διασύνδεση του βορά με το νότο. Μετά την καθίζηση ωστόσο κι ενώ έχουν περάσει δύο μήνες που το δίκτυο παραμένει κλειστό, ήδη έχουν αρχίσει να παρατηρούνται προβλήματα στη διακίνηση αγροτικών προϊόντων, ενώ η τουριστική κίνηση, παρά το ότι φαίνονταν να εκκινεί πολύ δυναμικά, παραμένει περιορισμένη. Παραγωγοί κι επιχειρηματίες επίσης, εκφράζουν τεράστιους φόβους, ότι αν συνεχιστεί η κατάσταση, τα προβλήματα θα είναι τεράστια και πιθανό ανεπίλυτα σε μια από τις δυσκολότερες περιόδους. Ο δρόμος λοιπόν πρέπει να ανοίξει άμεσα. Θα έπρεπε να έχουν επιταχυνθεί διαδικασίες και να έχει ανοίξει ήδη. Ζητάμε λύσεις. Κι επειδή έχει περάσει ήδη μεγάλο χρονικό διάστημα, τις λύσεις τις ζητάμε τώρα».

Η ανακοίνωση του Δήμου Γόρτυνας:

Ο Δήμος Γόρτυνας, σε συνεργασία με τον Δήμο Φαιστού και φορείς της ευρύτερης περιοχής, συμμετέχει στον συμβολικό αποκλεισμό του παλαιού οδικού δικτύου Ηρακλείου – Μεσαράς, στο ύψος του κόμβου Καστελίου (όρια Δήμων Γόρτυνας και Φαιστού), την Τρίτη 10 Μαΐου, ώρα 13:00, με σκοπό την αφύπνιση των συναρμόδιων υπηρεσιών για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην αποκατάσταση των ζημιών στην νέα Ε.Ο. Ηρακλείου – Μοιρών.

 

«Σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο Φαιστού, κ. Γρηγόρη Νικολιδάκη, συμμετέχουμε σε αυτή την συμβολική δράση, με στόχο να αναδείξουμε την αναγκαιότητα άμεσης αποκατάστασης της νέας Ε.Ο. Ηρακλείου – Μοιρών. Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, εξαιτίας των καθιζήσεων, πλήττει σοβαρά την τοπική οικονομία, τον αγροτικό – κτηνοτροφικό κλάδο, τις επιχειρήσεις και τον τουρισμό και δυσχεραίνει την καθημερινότητα των δημοτών μας. Ο δρόμος πρέπει να ανοίξει το ταχύτερο δυνατό, δεν υπάρχει περιθώριο για άλλη καθυστέρηση» επισημαίνει ο Δήμαρχος, Λευτέρης Κοκολάκης.