Κηδεύεται σήμερα στο Ρέθυμνο ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Ιωάννης Σκαλίδης

1001

Εκοιμήθη σε ηλικία 83 χρόνων ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Ιωάννης Σκαλίδης, τέως προϊστάμενος του  Ιερού Ναού των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων Ρεθύμνου και Αρχιερατικός Επίτροπος της Α΄ Αρχιερατικής Περιφέρειας της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Πρωτοπρεσβύτερος ήταν πατέρας του καρδιολόγου Μανώλη Σκαλίδη,  αναπληρωτή καθηγητή στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η σορός του Ιερέως Ιωάννου θα βρίσκεται στον ιερό ναό των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων Ρεθύμνου σημερα από τις 7:00 π.μ., οπότε και θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στις 15.00.

Η ταφή θα γίνει στο χωριό Πρίνος Ρεθύμνου.

Η ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολις Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

Η Ιερά Μητρόπολις Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, μετά βαθυτάτης θλίψεως, αγγέλλει την εις Κύριον εκδημίαν του αοιδίμου Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου Ιωάννου Σκαλίδη, τέως Προϊσταμένου του Ιερού Ναού των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων της πόλεως Ρεθύμνης και Αρχιερατικού Επιτρόπου της Α΄ Αρχιερατικής Περιφερείας της Ιεράς ημών Μητροπόλεως.

Η σορός του μακαριστού Ιερέως Ιωάννου θα ευρίσκεται εις τον Ιερόν Ναόν των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων της πόλεως Ρεθύμνης την Παρασκευήν 4ην Μαΐου 2018 και από ώρας 7:00 π.μ., οπότε και θα τελεσθή Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, η δε εξόδιος ακολουθία αυτού τελεσθήσεται την 3ην μετά την μεσημβρίαν ώραν της ιδίας ημέρας.

Παρακαλούμεν όπως εύχησθε δια την ανάπαυσιν της μακαρίας ψυχής του αναλώσαντος εαυτόν εις την διακονίαν της Εκκλησίας κεκοιμημένου αδελφού Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου Ιωάννου μετά των Αγίων.

(Με στοιχεία από το cretalive.gr)