Κηδεύεται σήμερα ο λυράρης Ιωάννης Ζερβός (Χιαλής)

490

Με μεγάλη θλίψη σήμερα, Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022,  στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο χωριό Κράνα Μυλοπόταμου, συγγενείς και φίλοι λένε το “τελευταίο αντίο” στο σπουδαίο καλλιτέχνη , Ιωάννη Ζερβό ή Χιαλή.

Ο Ιωάννης  Ζερβός γεννήθηκε στο χωριό Κράνα, σε ένα τόπο που χαρακτηρίζεται από μεγάλη μουσική και καλλιτεχνική παράδοση. Τα πρώτα μουσικά  ακούσματα  τα είχε από  σπουδαίους λυράρηδες του τόπου του όπως ο Βασίλης Κλάδος ή Κουρουπης , ο αδελφός του Γιώργος Ζερβός, και πολλοί άλλοι.

Όντας αυτοδίδακτος, αρχίζει να μαθαίνει λύρα σε ηλικία 12 ετών, την οποία δεν αποχωρίστηκε ούτε στιγμή. Σε ηλικία 18 ετών ξεκίνησε να ασχολείται   επαγγελματικά, με τη λύρα,  παίζοντας σε κοινωνικές εκδηλώσεις, πανηγύρια της Κρήτης αλλά και σε μουσικές σκηνές του εξωτερικού.

Συνεργάστηκε με αξιόλογους καλλιτέχνες όπως  o Νίκος Μανιάς, ο Μανώλης Κακλής , ο Χαριτάκης Λάμπρος , ο  Φραγκιαδάκης Γιώργος, ο Φραγκιαδάκης Γιάννης , ο Αστρινός Σαρρής , ο Κώστας Κόκκινος , ο Παντελής Σαλούστρος  κ.α

Υπηρέτησε πάνω από 70 χρόνια την  Κρητική Παραδοσιακή Μουσική με μέτρο και σοβαρότητα βάζοντας και εκείνος τη δική του μελωδική, προσωπική σφραγίδα στη  διάδοση της Κρητικής Μουσική μας Παράδοσης.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί στις 15.00.

Πηγή: cretalive.gr