Σιγουρέψου ότι έχεις:
2½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
6 αβγά
1 φλιτζάνι γάλα
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι τριμμένη καρυδόψιχα
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
½ φλιτζάνι σουσάμι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κονσέρβα ροδάκινο σουρωμένο και ψιλοκομμένο
Ξεκινάμε!
- Χτύπησε στο μίξερ ή με το σύρμα τη ζάχαρη με τα αβγά για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να αφρατέψουν.
- Πρόσθεσε το ελαιόλαδο
λίγο-λίγο, το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι, την καρυδόψιχα, τα ροδάκινα, το σουσάμι και το γάλα, καθώς εσύ ακούραστα συνεχίζεις να χτυπάς για λίγα λεπτά ακόμη.
- Άλειψε με ελαιόλαδo τη φόρμα του κέικ, αλεύρωσέ την και ρίξε μέσα το μείγμα ως τη μέση της φόρμας.
- Ψήσε σε φούρνο προθερμασμένο στους 190°C για 25 λεπτά από το κάτω μέρος και 15 λεπτά πάνω-κάτω.
- Ξεφόρμαρε και σέρβιρε το κέικ κρύο ή ζεστό.
Καλή όρεξη!
Πηγή: cookoo.ourwork.gr