Καθηγητής Παν. Μπεχράκης: Είναι πιθανό να χρειαστεί να κλείσουν ξανά τα σχολεία…

192

“Αστερίσκοι” μπαίνουν στο άνοιγμα των σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σχετικά με την επίδραση στο επιδημιολογικό φορτίο της χώρας.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA, ο καθηγητής πνευμονολογίας Παναγιώτης Μπεχράκη εμφανίστηκε επιφυλακτικός, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να χρειαστεί να κλείσουν ξανά τα σχολεία.

«Είμαι επιφυλακτικός ως προς το άνοιγμα των σχολείων. Είναι πιθανό να χρειαστεί να κλείσουν ξανά σε περίπτωση που διαπιστωθεί αύξηση της διασποράς. Στο μεταξύ, θα πρέπει να τηρήσουμε απαρέγκλιτα τους κανόνες και τα μέτρα. Το άνοιγμα των σχολείων είναι ένα ελπιδοφόρο μήνυμα προς την κοινωνία. Μακάρι να αποδώσει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπεχράκης και πρόσθεσε πως «η απόφαση να ανοίξουν τα σχολεία ήταν δύσκολη. Εξετάστηκαν όλα τα δεδομένα και να ελπίσουμε να έγινε το σωστό».

Το «αποτύπωμα» από το άνοιγμα των σχολείων αναμένεται τις επόμενες δύο εβδομάδες, όταν και θα διαπιστωθεί από τους επιδημιολογικούς δείκτες αν επηρέασε και σε τι βαθμό η επιστροφή των μαθητών στις τάξεις.

«Εάν το άνοιγμα των σχολείων έχει τελικά επίδραση στο επιδημιολογικό φορτίο θα φανεί τις επόμενες ημέρες. Το πρώτο δείγμα πάντως είναι θετικό και η στάση των παιδιών είναι ένα παράδειγμα για όλους», τόνισε ο καθηγητής πνευμονολογίας Παναγιώτης Μπεχράκης.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο παράλληλης έξαρσης εποχικών ιώσεων ήταν καθησυχαστικός.

«Πιστεύω ότι δεν θα υπάρξουν παράλληλες ιώσεις σε μεγάλο βαθμό. Τα μέτρα που εφαρμόζονται για την ανάσχεση της διασποράς του κορωνοϊού θα βοηθήσουν ώστε να μην υπάρξει έξαρση σε εποχικές ιώσεις, όπως η κοινή γρίπη. Σε αυτό θα βοηθήσει και το γεγονός ότι υπήρξε μεγάλη εμβολιαστική κάλυψη κατά της γρίπης», επεσήμανε ο κ. Μπεχράκης.

Πηγή: creta24.gr