Καθένας επιλέγει τον τρόπο αυτογελοιοποίησής του

657

Του ΤΙΤΟΥ ΤΑΓΑΡΑΚΗ

Επιτίμου Δικηγόρου, τ. Προέδρου Νομαρχιακού Συμβουλίου Ηρακλείου

Τον τελευταίο καιρό αυξάνονται συνεχώς οι αρνητές της πανδημίας του Κορωνοϊου, των επιστημονικών δεδομένων και των θέσεων των ειδικών, της μάσκας και του εμβολίου.

Η Ελλάδα και η Νιγηρία κατετάγησαν ???? στις δύο πρώτες θέσεις της λίστας των χωρών που πιστεύουν ότι τα ποσοστά θνησιμότητας από την πανδημία είναι πολύ μικρότερα αυτών που μας παρουσιάζουν και κατ’ άλλους ότι  πρόκειται για σχέδιο περιορισμού των ελευθεριών του λαού και κατασκεύασμα (αόρατων) δυνάμεων κατά της ανθρωπότητας.  Όλα αυτά μάλιστα σε μια εποχή παγκόσμιας έξαρσης της πανδημίας, που καθημερινά, παγκοσμίως χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν και στην πατρίδα μας δεκάδες και ενώ βρισκόμαστε σε καθολική καραντίνα και το Εθνικό Σύστημα υγείας φθάνει στα όρια του.

Το ερώτημα για μας τους υπολοίπους, δηλαδή της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων είναι:  Ποιοι είναι αυτοί που χωρίς καμιά επιστημονική βάση και χωρίς κανένα σοβαρό επιχείρημα, υποστηρίζουν αβάσιμες και αστήρικτες θεωρίες συνωμοσίας περί ανυπαρξίας κορωνοϊου ή κι αν υπάρχει είναι μια απλή ίωση, υποστηρίζοντας ότι  προστατεύεσαι  αν φας σκόρδα ή αν πιείς χλωρίνη.

Είναι απλά ψεκασμένοι, αγράμματοι, εθνικιστές, Τραμπιστές, αρνητές της ζωής και της νομιμότητας, συνωμοσιολόγοι εκ πεποιθήσεως και εχθροί της παγκόσμιας τάξης πραγμάτων;

Σίγουρα είναι κάποιοι από τις παραπάνω κατηγορίες, γιατί πρόκειται για ένα ετερόκλητο πλήθος, πάντως η θεωρία τους αποτελεί μια ακραία ιδεολογικού χαρακτήρα παρεκτροπή και είτε θέλουν να κάνουν τους έξυπνους με κορώνες βλακείας, είτε είναι βλάκες και αδιάφοροι για την ζωή τους, αλλά κυρίως για την ζωή των συνανθρώπων μας.

Με όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνεται βασίμως η θεωρία μιας πραγματικότητας, ότι καθένας στην ζωή του διαλέγει τον τρόπο αυτογελοιοποίησης και εν τέλει αυτοεξευτελισμού του.