Για τη νηστίσιμη καρμπονάρα θα χρειαστείτε
- 340 γρ. μακαρόνια χωρίς αυγό
- 3 φλ. μανιτάρια shiitake κομμένο σε λεπτές φέτες
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- ½ κ.γ. αλάτι
- 1/4 της κ.γ. πιπέρι
- ½ φλ. κάσιους μουλιασμένα και στραγγισμένα
- 1/4 του φλ. ελαιόλαδο
- 1/3 του φλ. άγλυκο υποκατάστο γάλακτος (αμυγδάλου)
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 ½ κ.σ. διατροφική μαγιά
- 1 ½ κ.σ. χυμό λεμόνι
- ½ κ.γ. πιπέρι
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1/4 της κ.γ. πάπρικα
- φρέσκος μαϊντανός
Εκτέλεση
1 Προθερμαίνε τον φούρνο στους 190 °C.
2 Βράζετε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας.
3 Βάζετε τα μανιτάρια, το λάδι, την καπνιστή πάπρικα ,το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ κι ανακατεύετε.
4 Βάζετε λαδόκολλα σε ένα ταψί και απλώνετε τα μανιτάρια.
5 Ψήνετε για 7 λεπτά. Γυρίζετε και ψήνετε για άλλα 7-8 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τραγανά και να πάρουν ωραίο χρώμα. Έπειτα τα αφήνετε στο ταψί να κρυώσουν.
Για τη σάλτσα
6 Βάζετε στο μπλέντερ τα κάσιους, το λάδι, το σκόρδο, την διατροφική μαγιά, το γάλα, τον χυμό λεμόνι, το πιπέρι, το αλάτι, την πάπρικα και αναδεύετε μέχρι να έχετε ένα κρεμώδες και απαλό μείγμα.
7 Στραγγίζετε τα μακαρόνια και τα ξανάβαζετε στην κατσαρόλα.
8 Προσθέτετε την σάλτσα κι ανακατεύετε να πάει παντού.
9 Προσθέτετε κι επίσης και το μανιτάρι σας.
10 Τέλος γαρνίρετε με μαϊντανό.
Πηγή: foodmaniacs.gr με έμπνευση και φωτογραφία από tasty