«Κάντε χώρο εκεί ψηλά, έρχεται να παίξει ο Βασίλης»

208

Το σπαρακτικό μήνυμα συμμαθητή του 11χρονου που έχασε τη ζωή του στις Σέρρες

Βαρύ είναι το κλίμα σήμερα στις Σέρρες, μετά από τον άδικο θάνατο του 11χρονου μαθητή στο 9ο Δημοτικό Σχολείο, μετά από έκρηξη στο λεβητοστάσιο.

Οι αντιδράσεις των συμμαθητών του σπαράζουν καρδιές, ενώ ένας από αυτούς, ο μικρός Μάνος, πήγε να αφήσει λίγα λουλούδια έξω από το σχολείο, κρατώντας και ένα κομμάτι χαρτί, στο οποίο γράφει: «Κάντε χώρο εκεί ψηλά, έρχεται να παίξει ο Βασίλης».

Σε λίγη ώρα η κηδεία του 11χρονου Βασίλη

Στις 4 το απόγευμα κηδεύεται ο 11χρονος μαθητής που έχασε τη ζωή του με τραγικό τρόπο το μεσημέρι της Δευτέρας, από έκρηξη στο λεβητοστάσιο που είχε ως αποτέλεσμα να εκτιναχθεί μια πόρτα και να τον καταπλακώσει.

Όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις Σέρρες είναι σήμερα κλειστά, σε ένδειξη πένθους για τον μικρό μαθητή που έχασε τόσο αναπάντεχα τη ζωή του, ενώ το 9ο Δημοτικό, όπου φοιτούσε και ο ίδιος, θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεωτέρας αφού πρέπει να ολοκληρωθούν οι έρευνες στη σχολική μονάδα και να καθαριστεί ο χώρος.

Την ίδια στιγμή, ο υπ. Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, έδωσε εντολή να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες που προκύπτουν από πράξεις ή παραλείψεις στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η εντολή δόθηκε στον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, Ιωάννη Σάββα.

Πηγή: iefimerida.gr