Δευτέρα, 12 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Καλαμαράκια γεμιστά της Πάρου

07/12/2022
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
0
SHARES
Share on Facebook

Ένα νόστιμο και υγιεινό φαγητό. Μια εύκολη συνταγή για καλαμαράκια γεμιστά με ρύζι, ένα πλήρες γεύμα για όλη την οικογένεια.

Υλικά συνταγής

1200 γρ. περίπου καλαμαράκια μεγαλούτσικα

9-10 φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτά φετάκια

1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1/2 φλ.τσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

1/2 φλ.τσ. άνηθο ή μάραθο ψιλοκομμένο

1 λεμονιού το χυμό

1 μεγάλη, ώριμη ντομάτα σε κυβάκια

1/2 φλ.τσαγιού ρύζι καρολίνα

1/3 φλ.τσαγιού ούζο

1 φλ.τσαγιού ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καλαμαράκια, αφαιρώντας τα πλοκάμια, τα οποία ψιλοκόβουμε χωριστά. Τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.

Σε μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο και σωτάρουμε γιά 2′ το ξερό κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα φρέσκο κρεμμυδάκια και τα ψιλοκομμένα πλοκάμια και τα γυρίζουμε μέχρι να πιούν τα υγρά τους και να σωταριστούν λίγο με το λάδι τους.

Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε 1/2 λεπτό στη φωτιά και σβήνουμε με το ούζο. Αφήνουμε λίγο να το πιεί, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον άνηθο, τη ντομάτα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά το μείγμα. Το βάζουμε 5 λ σε σουρωτήρι να στραγγίξει τα υγρά του, τα οποία κρατάμε.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Γεμίζουμε με το μείγμα κάθε καλαμάρι κατά τα 3/4 και κλείνουμε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδα. Τα τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος στη σειρά. Ρίχνουμε γύρω γύρω όσα υγρά άφησε η γέμιση και περιχύνουμε τα καλαμάρια με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το χυμό του λεμονιού.

Τα ψήνουμε στο προθερμασμέο φούρνο γιά 1 ώρα περίπου, σκεπασμένα γιά 30 λ με αλουμινόχαρτο. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε άλλα 30 λ. Ενδιαμέσως, τα γυρίζουμε και ελέγχουμε αν χρειάζονται λίγο νεράκι επιπλέον.

Πηγή: sintayes.gr

 

Previous Post

Γαριδομακαρονάδα

Next Post

Κρητικοί νηστίσιμοι κουραμπιέδες

Next Post

Κρητικοί νηστίσιμοι κουραμπιέδες

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ