Γαριδομακαρονάδα

41

Υλικά 

  • 500γρ σπαγγέτι
    • 600γρ. γαρίδες κατεψυγμένες ή φρέσκιες
    • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
    • 1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη (προαιρετικά αν σας αρέσουν τα καυτερά) ή 1 πρέζα πάπρικα καυτερή
    • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
    • 1 μεγάλη συσκευασία ντοματάκια ή 4 ώριμες φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες
    • 1 κ. σ. ντοματοπελτέ
    • 1 κ. γ. ζάχαρη
    • 1/4 κούπας φλ. λευκό ξηρό κρασί
    • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
    • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Το πρώτο μας βήμα είναι να καθαρίσουμε τις γαρίδες, δηλαδή να αφαιρέσουμε το εντεράκι τους, το κέλυφος, καθώς επίσης και τα κεφάλια τους και να αφήσουμε μόνο τις ουρίτσες τους. Στη συνέχεια σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε ¾ ποτηριού νερό μαζί με τα κεφαλάκια της γαρίδας, προκειμένου να βράσουν για ελάχιστα λεπτά περίπου 3-4, για να πάρουμε με αυτόν τον τρόπο τον ζωμό τους. Έπειτα, σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και αφού ζεσταθεί για λίγο, προσθέτουμε σκόρδο και τις γαρίδες και τα σοτάρουμε για λίγο σβήνουμε με το κρασί.Ύστερα, αφού έχει εξατμιστεί το αλκοόλ, αφαιρούμε τις γαρίδες από το τηγάνι και τις αφήνουμε στην άκρη. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια τα σοτάρουμε για πολύ λίγο και στη συνέχεια ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, τον ντοματοπελτέ, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, την πιπεριά ή την πάπρικα, τον μαϊντανό και το ζωμό από τα κεφαλάκια που βράσαμε. Σκεπάζουμε το σκεύος μας και σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά. 3-4 λεπτά πριν τα κατεβάσουμε από την εστία προσθέτουμε τις γαρίδες. Τέλος, βράζουμε και τα μακαρόνια και αφού τα στραγγίσουμε και τα λαδώσουμε σερβίρουμε στα πιάτα και ρίχνουμε τις γαρίδες με τη σάλτσα σε κάθε πιάτο ξεχωριστά. Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με λίγο μαϊντανό.

Πηγή: infokids.gr