Κακαβιά

132

Τι χρειαζόμαστε

1 κιλό βραστόψαρα

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 πιπεριά κέρατο

1 πατάτα μεγάλη

λίγα κλαράκια μαϊντανό

1 μικρό ματσάκι σέλινο

μερικές  ίνες σαφράν

1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί

4 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

χυμό από 2 λεμόνια

1/2 φλ. Ελαιόλαδο

Πως φτιάχνεται

Ζεσταίνουμε στην  κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά τα λαχανικά κομμένα σε χοντρά κομμάτια.

Προσθέτουμε τα ψάρια, το σαφράν, το κρασί.

Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπερί και σκεπάζουμε με νερό.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 30 λεπτά.

Περνάμε τη σούπα από ψιλή σήτα.

Ξαναβάζουμε το ζωμό την κατσαρόλα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού και βράζουμε για 10 λεπτά περίπου μέχρι να πήξει ελαφρά η σούπα.

Πηγή: sintages365.eu