Ιερά Μονή   Αγίου Ραφαήλ στο Άνω Σούλι Μαραθώνα

62

Γράφει η Μαρία Μαυρουδή

Η Ιερά Μονή στο Άνω Σούλι Μαραθώνος έχει ως προστάτες και πολιούχους τους νεοφανείς και θαυματουργούς Αγίους Ραφαήλ, Νικόλαο και Ειρήνη.

Οι Άγιοι εμφανίστηκαν την 2αν Σεπτεμβρίου ζωντανοί επί του Βράχου για να επισημαίνουν την ακριβή τοποθεσία όπου θα ανεγερθεί ο Ναός Τους.

Όπως αναφέρει ένας από τους Μοναχούς της Μονής: Στις 2-9-96, χαράματα, βλέπω στον ύπνο μου τον Άγιο Ραφαήλ, μέσα σε ένα κτήμα, ο οποίος μου επεσήμανε «Όχι εδώ, αλλά εκεί, απέναντι»,  δείχνοντας ταυτόχρονα με τον δείκτη του δεξιού χεριού του ένα κάποιο μάλλον ασαφές σημείο στο απέναντι ευρισκόμενο ύψωμα.

Μόλις ξημέρωσε, πηγαίνω  στο κτήμα και αρχίζω τις προσπάθειες για  να προσανατολιστώ καλύτερα  προς την κατεύθυνση που υπέδειξε ο Άγιος. Καθώς περιπλανιόμουν  μέσα σε βράχους , πρίνους και βάτους, τα βήματά μου με οδήγησαν σε ένα παλαιό εγκαταλελειμένο και ερειπωμένο στανομάντρι αιγοπροβάτων. Εκεί ήταν περίπου η κορυφή του υψώματος.

Σαύρες, φίδια και τρωκτικά ήταν τα μόνα πλάσματα που ζούσαν στο εσωτερικό του.

Προτού αρχίσω καλά – καλά να απομακρύνομαι από τα χαλάσματα, κάτι με προέτρεψε να αποσπάσω την προσοχή μου από το τοπίο που θαύμαζα εκείνη τη στιγμή και να στρέψω το πρόσωπό μου δεξιά .Τότε  έμεινα άναυδος…Απέναντί  μου βρισκόταν ο Βράχος που αναζητούσα… Και πάνω  σε αυτόν το Βράχο που είχα ονειρευτεί, στεκόταν όρθιος ο Άγιος και με το δείκτη του δεξιού του χεριού μου έδειχνε  το έδαφος στα πόδια του εννοώντας «Εδώ να κτίσεις το Ναό Μου». Έτρεξα αμέσως, για να Τον πλησιάσω, να προσκυνήσω και να ζητήσω την ευλογία Του, αλλά προς απέραντη θλίψη μου, η μορφή του Αγίου εξαφανίστηκε, προτού προλάβω να διανύσω λίγα μέτρα.