Η τάση του καιρού στην Κρήτη έως τέλος του μήνα…

128

Με καλοκαιρία και ενισχυμένο μελτέμι θα κυλήσουν οι επόμενες μέρες στο νησί ενώ από τις αρχές της νέας εβδομάδας εξασθενούν σταδιακά οι άνεμοι και ανεβαίνει η θερμοκρασία.
Πιο αναλυτικά:

Σήμερα Πέμπτη περιμένουμε καλές καιρικές συνθήκες. Οι άνεμοι στρέφονται σε βορείους-βορειοδυτικούς θα ενισχυθούν στα 3-5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Ριπές 7 δεν αποκλείεται στα νοτιοανατολικά κυρίως τμήματα. Η θερμοκρασία στις κλασσικές στα νότια περιοχές θα αγγίξει και τους 34-35 πιθανόν τοπικά τους 36°C. Στα βόρεια σε λίγο χαμηλότερα επίπεδα λόγω του βοριά.

Παρόμοιες καιρικές συνθήκες και την Παρασκευή. Το μελτέμι θα ενισχυθεί περαιτέρω στα 4-6 στα νότια 7 πιθανόν τοπικά και τα 8 μποφόρ! Προσοχή! Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση λόγω των βοριάδων, στα νότια τοπικά θα αγγίξει και τους 32-33°C.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Το μελτέμι θα διατηρηθεί ενισχυμένο 4-6 στα νότια 7 τοπικά 8 μποφόρ. Υψηλός και πάλι ο κίνδυνος πυρκαγιάς. Η θερμοκρασία στα νότια στους 32 πιθανόν τοπικά και 33°C.

Την Κυριακή θα έχουμε λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια και ορεινά τμήματα. Οι βοριάδες θα συνεχίσουν να πνέουν 4-6 και στα νότια 7-8 μποφόρ. Παραμένει ψηλά ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς. Η θερμοκρασία στους 31-33°C κυρίως στα νότια.

Τη Δευτέρα θα έχουμε σχεδόν αίθριο καιρό στο νησί. Μικρή εξασθένηση θα παρουσιάσει το μελτέμι στα 3-5 στα νότια 6 τοπικά πιθανόν σε ριπές πρόσκαιρα και 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο κυρίως στα νότια, όπου θα αγγίξει τους 33-35°C.

Καλοκαιρινός καιρός και το διήμερο Τρίτη-Τετάρτη. Οι βοριάδες εξασθενούν λίγο ακόμα στα 3-5 τοπικά στα νότια και 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο θα αγγίξει τους 32-34 στα βόρεια, ενώ στα νότια ακόμα και τους 35-37°C.

Με καλοκαιρία και λίγο ακόμα υψηλότερες θερμοκρασίες φαίνεται και με τα τελευταία στοιχεία οτι θα μας αποχαιρετήσει ο Ιούλιος.

Πηγή: cretaweather.gr