Η Μεσαρά γύρισε σελίδα…

210

Γράφει η Εύα Καπελλάκη Κοντού*

Επιτέλους η Μεσαρά γύρισε σελίδα! Σελίδα ανάπτυξης, αισιοδοξίας, προόδου. Σ’ αυτή την ανοδική πορεία έπαιξαν σημαντικό ρόλο η Αναπτυξιακή Ηρακλείου και το παράρτημα αυτής στο Τυμπάκι.

Η «Αναπτυξιακή» δεν είναι απρόσωπη εταιρεία, την αποτελούν ικανοί επαγγελματίες που παλεύουν γι’ αυτόν τον τόπο νυχθημερόν! Αγωνίζονται χρόνια ολόκληρα έχοντας ως πρότυπο τον πάλαι ποτέ φωτισμένο δήμαρχο Ανωγείων Γιώργο Κλάδο, ο οποίος είχε ιδρύσει πριν δεκαετίες στ’ Ανώγεια την πρώτη αναπτυξιακή με σκοπό την ανάπτυξη του τόπου του!

Όλοι μας εδώ στη Μεσαρά διαμαρτυρόμασταν για την εγκατάλειψη της περιφέρειας στο έλεος των αδηφάγων καιρών, τώρα η ροή άλλαξε κι άλλαξε προς το καλύτερο για τη Μεσαρά.

Χθες το απόγευμα στο Π.Κ. της Ι.Μ. Γορτύνης και Αρκαδίας ήταν όλοι οι επενδυτές και μη, καλεσμένοι για να ενημερωθούν από τον Περιφερειάρχη τους Δημάρχους Φαιστού και Γορτύνης, τον πρόεδρο της Αναπτυξιακής κο Κοκοσάλη Μανώλη -Δήμαρχο Αστερουσίων- τον Διευθυντή της Αναπτυξιακής κο Μαυρογιάνη Γιώργο, τις κυρίες – υπεύθυνες γραφείου Τυμπακίου και διαχείρισης πόρων.

Επιτέλους δόθηκαν χρήματα κατόπιν κατάθεσης φακέλου ολοκληρωμένης μελέτης επενδυτών. Χαρακτηριστική είναι η επένδυση αθλητικών εγκαταστάσεων στο Τυμπάκι για την εξυπηρέτηση των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα από τον Σύλλογο ΑΜΕΑ το «Μέλλον». Πρωτεργάτης στην όλη τιτάνια προσπάθεια για την ένταξη της επένδυσης αυτής στο πρόγραμμα χρηματοδότησης είναι ο χρυσός μας παραολιμπιονίκης  Στεφανουδάκης Μανώλης, θερμός υποστηρικτής της ανάπτυξης του τόπου που τόσο αγαπά, ο ίδιος ορμώμενος από την όμορφη Γαλιά.

Ο οικοδεσπότης της εσπερίδας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριος φανερά συγκινημένος εξέθεσε την αναγκαιότητα να γίνονται έργα στη Μεσαρά και φυσικά ανέφερε το παράπονό του για την εγκατάλειψη του χριστιανικού μνημείου στη Γόρτυνα της Μεγάλης Βασιλικής τα ερείπια της οποίας κείτονται σε χώρο ιερό ιστορικό για να θυμίζουν λαμπρές εποχές της Χριστιανοσύνης. Έδειξε άμεσο ενδιαφέρον ο Περιφερειάρχης κος Αρναουτάκης κι ευελπιστούμε να δούμε σοβαρές και ουσιαστικές αλλαγές σ’ αυτό το επίπονο θέμα.

Στο δια ταύτα λοιπόν: Χρήματα υπάρχουν και πρέπει να επενδυθούν γι’ αυτό όλοι εμείς εδώ στη Μεσαρά πρέπει να ενημερωθούμε από τους ικανούς επαγγελματίες του γραφείου της Αναπτυξιακής που βρίσκεται στο Τυμπάκι. Έχοντας μελετήσει λοιπόν ενδελεχώς τα διαθέσιμα προγράμματα αλλά κυρίως τι θέλουμε να επενδύσουμε εμείς οι ίδιοι, μπορούμε να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα. Έτσι ο κύκλος των επενδυτών θα μεγαλώσει και η ανάπτυξη δε θ’ αργήσει να έρθει σε τούτον κατά τα άλλα, ευλογημένο τόπο.

Η χθεσινή συνάντηση επικύρωσε την προσπάθεια των επενδυτών που κατέθεσαν το φάκελό τους και χρηματοδοτήθηκαν όλοι για να προχωρήσουν στην υλοποίηση της επένδυσής τους.

Ας είμαστε εμείς οι επόμενοι επενδυτές!

* Η κ. Εύα Καπελλάκη  Κοντού είναι Εκπαιδευτικός και αρθρογράφος Lettere Classiche dell’ Universita’ degli studi di Napoli “Federico II”.