Η λίμνη του Ζαρού και τα προβλήματά της…

966

Γράφει ο Γιώργος Δαμιανάκης*

Το πρώτο μέρος που θα ζητήσει να δει ένας επισκέπτης, ντόπιος η ξένος όταν έρθει στο Ζαρό, είναι αναμφισβήτητα η λίμνη Ζαρού, που τα τελευταία χρόνια είχε αφεθεί στη τύχη της, με σαπισμένα ξύλινα κάγκελα, χαλασμένα κιόσκια, σπασμένα παγκάκια και αλλά.

Πριν από λίγους μήνες αλλάχτηκαν τα ξύλινα κάγκελα, γύρω από τη λίμνη, αλλά με μισούς και όχι ολόκληρους.

Τα κιόσκια έμειναν ξεσκέπαστα τι έγινε..;

Δεν έφτασαν τα ξύλα και τα μοιράσαμε..;

Είναι νέο ντιζάιν..;
Τα κιόσκια δεν σκεπάστηκαν, μάλλον ο φετινός καλοκαιρινός ήλιος, δεν είναι τόσο καυτός, για να προστατεύει τους επισκέπτες.
Τα έσοδα που εισπράττει ο Δήμος, από το αναψυκτήριο της λίμνης, δεν πρέπει να τα διαθέτει για τον καλλωπισμό του περιβάλλοντα χώρου της λίμνης..!

Πού πάνε αυτά τα έσοδα..;

  • Ο κ. Γιώργος Δαμιανάκης είναι Σεφ!

Παρέμβαση των φορέων του Ζαρού για τη λίμνη…

Να σημειώσουμε ότι τον Απρίλη του 2015 οι φορείς του Ζαρού έστειλαν στο Δήμο Φαιστού την παρακάτω επιστολή:

Ζαρός 23-04-2015 Αριθ. Πρωτ. 2551
ΠΡΟΣ: Τον Δήμαρχο και το Δ.Σ. του Δήμου Φαίστου
ΘΕΜΑ : Επείγουσα λύση για την περίφραξη της λίμνης.
Ο Σύλλογος προβολής και διαφύλαξης ιστορικού, πολιτιστικού και λαογραφικού υλικού των Κρητικών εθίμων και παραδόσεων (Παγκρήτιος Λαογραφικό Σύλλογος), με τον Πολιτιστικό και τον Μορφωτικό Σύλλογο Ζαρού, την Ενορία του Αγίου Γεωργίου και την Κοιμήση της Θεοτόκου καθώς και όλους τους άλλους φορείς.
Προειδοποιούμε και εφιστούμε τον κίνδυνο που διατρέχουν οι επισκέπτες που θα έρθουν στη λίμνη λόγω ότι σε μερικά σημεία λείπουν κομμάτια περίφραξης και το υπόλοιπο έχει καταστραφεί εξαιτίας της έλλειψης φροντίδας από το Δήμο για το χώρο. Απαιτούμε την άμεση λύση του προβλήματος καθώς φτάνει η Πρωτομαγιά και ο κόσμος που θα έρθει κινδυνεύει και ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά εξαιτίας της έλλειψης περιφράγματος. Σας καθιστούμε υπεύθυνους για τυχόν πρόβλημα δημιουργηθεί στο χώρο αυτό σε περίπτωση που δεν λάβετε μέτρα.
Εκ μέρους των φορέων μας ενημερώνουμε ότι αν βρεθεί το απαραίτητο υλικό για την κατασκευή της περίφραξης θα βοηθήσουμε εθελοντικά ώστε μέχρι την Πρωτομαγιά να υλοποιηθεί η περίφραξη του χώρου.
Οι εκπρόσωποι των Φορέων του Ζαρού