Η κοροϊδία των fast track συντάξεων

257

Γράφει ο Χαρίδημος Φραγκομιχελάκης

Βγαίνουν από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και επαίρονται για την γρήγορη απονομή συντάξεων, χωρίς καμία αιδώ για την προχειρότητα με την οποία απονέμονται και χωρίς να ντρέπονται για την οικονομική ασφυξία που δημιουργούν σε χιλιάδες οικογένειες.

Και για να γίνω πιο σαφής.
Αρκετοί εκπαιδευτικοί είδαν τον Ιούλιο την εκκαθάριση της σύνταξής τους και έπαθαν ΣΟΚ. Και αυτό γιατί τα χρήματα ήταν το 50% αυτών που δικαιούνταν.

Σε επικοινωνία με τον ΕΦΚΑ (Δ/νση Α΄ Απονομής Συντάξεων) η απάντηση ήταν για γέλια.

Όσοι λοιπόν ήταν τυπικοί έστω και με ελάχιστα δηλωθέντα εισοδήματα (ενώ το όριο είναι 10.000 ευρώ  άρθρο 78 του ν.4690/20) από αγροτικές εργασίες και φαίνονταν ως αγρότες ειδικού καθεστώτος, για να μην… στερηθεί το κράτος ακόμη και αυτά τα λίγα φορολογικά έσοδα, «ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ» ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ, ΛΕΕΙ, ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ, ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ, και αυθαίρετα και παράνομα, τους κατατάσσει όλους, στους αγρότες γενικού καθεστώτος ή αυτοαπασχολούμενους.

Δηλαδή Εκπαιδευτικοί με κύρια εργασία την αγροτική. Εδώ γελάμε… Χωρίς έλεγχο, θεωρούνται μεγαλοκτηματίες.

Ζητήθηκαν κάποια έγγραφα που στάλθηκαν αυθημερόν. Και στην ερώτηση πότε θα διορθωθεί το λάθος για το οποίο υπεύθυνος είναι ο ΕΦΚΑ και το Υπουργείο Εργασίας, η απάντηση ήταν:
« Δεν γνωρίζουμε.»  Θλίβομαι για την κατάντια μας και για τη σχέση πολίτη και κράτους που αντί να βελτιώνεται, χειροτερεύει.

  • Ο Χαρίδημος Φραγκομιχελάκης είναι συνταξιούχος Δάσκαλος