Η Αγία  Σοφία! Η προστάτιδα των τριτέκνων οικογενειών

120

Γράφει η Μαρία Μαυρουδή

Την προστάτιδα τους Αγία Σοφία, την τρίτεκνη Αγία που μαζί με τις τρεις κόρες της Πίστη, Ελπίδα και Αγάπη, μαρτύρησαν για να μην προδώσουν την πίστη τους και τα ιδανικά τους, γιορτάζουν οι τρίτεκνες οικογένειες. Αυτά τα ιδανικά που πρέπει όλες οι οικογένειες να προσπαθούν να εμφυσήσουν στα παιδιά τους

Η Αγία  Σοφία, η  γυναίκα   όχι μόνο πρότυπο χριστιανικής μητέρας η οποία μεγάλωσε με χριστιανικές αρχές τα τρία της κορίτσια αλλά και η Μητέρα  πρότυπο η οποία   σεβάστηκε το θέλημα του θεού  να θυσιαστούν  κ οι τρεις ανήλικες   κόρες  της για Εκείνον και στη συνέχεια η ίδια μετά από τρεις ημέρες πόνου κ θλίψης για τον θάνατο των παιδιών της να   τα ακολουθήσει στην αιώνια ζωή..

Πρότυπο αγάπης κ αφοσίωσης στον δεσμό της οικογένειας ο οποίος τείνει σιγά σιγά στη σύγχρονη εποχή να αφανιστεί. Κ όμως όταν ο θεσμός των μελών μιας οικογένειας είναι ισχυρός,  δίνει δύναμη στα άτομα που την απαρτίζουν να στέκονται ακόμα όρθια ιδιαίτερα στις δύσκολες ημέρες που βιώνουμε όλοι μας κυρίως τα τελευταία χρόνια.

Πίστις, Ελπίς, Αγάπη, ονόματα παρμένα από τον Ύμνο της Αγάπης του Απόστολου Παύλου και ταυτιζόμενα με τις αρετές τις οποίες πρέπει να   στολίζουν τη ζωή κάθε ανθρώπου.