Γιάννης Ταταράκης: Σημαντική η εντοπιότητα στις προσλήψεις στο δημόσιο

83

Το θέμα της εντοπιότητας στις προσλήψεις στο δημόσιο τομέα, επαναφέρει ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης, με αφορμή την πρόσφατη υπόθεση με την απόφαση απόσπασης οδηγού ασθενοφόρου από το Κέντρο Υγείας Σπηλίου, η οποία τελικά μετά τις έντονες αντιδράσεις ανακλήθηκε.

Είναι συχνό φαινόμενο όταν διορίζεται κάποιος σε μια υπηρεσία μακριά από τον τόπο του να προσπαθεί να βρει τρόπο να μετακινηθεί. Λογικό για τον ίδιο, προβληματικό όμως για την υπηρεσία που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ήδη υποστελεχωμένη. Έτσι, ο κ. Ταταράκης σημειώνει ότι το κράτος πρέπει να επαναφέρει την εντοπιότητα, να μοριοδοτείται, ώστε να μένουν οι άνθρωποι στην περιοχή τους και να προσφέρουν σε αυτήν, χωρίς να δημιουργούνται τέτοιου είδους προβλήματα.

“Χρειαζόμαστε πέντε άτομα για να βγαίνουν οι βάρδιες, έχουμε τρία και πήγαν να πάρουν το ένα. Όταν μια υπηρεσία είναι υποστελεχωμένη και πας να πάρεις κι άλλο άτομο, η κατάσταση θα είναι οδυνηρή. Φανταστείτε να υπάρχει ένα περιστατικό στην Αγία Φωτεινή και ένα στο δήμο Αγ. Βασιλείου, στο Ροδάκινο. Τι θα γίνει;

Που θα πάει το ασθενοφόρο; Θα κάνουμε επιλογή ζωής;

Πρέπει να μπει το θέμα της εντοπιότητας, οι αρμόδιοι πρέπει να το δουν αυτό. Δεν μπορεί μόλις διορίζεται κάποιος μόνιμος να ψάχνει να βρει τόπο να γυρίσει στον τόπο του και να υποστελεχώνεται μια υπηρεσία.

Δεν κερδίζει κανείς με αυτό το σύστημα, μόνο χάνουμε”.