Υλικά:
1 κιλό γαύρο,
50 γρ. αλάτι,
1 μπουκάλι ξύδι,
3 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές φέτες,
αρκετό μαϊντανό.
Οδηγίες:
Καθαρίζουμε τον γαύρο από τα εντόσθια και το κεφάλι,ξεπλένουμε καλά και τον βάζουμε σε σειρές σε ένα πλαστικό δοχείο, αλατίζοντας κάθε σειρά.
Προσθέτουμε το ξύδι να σκεπαστούν και αφήνουμε το μπολ στο ψυγείο για δύο μέρες.
Στη συνέχεια στραγγίζουμε το ξίδι, αφαιρούμε το κεντρικό κόκκαλο από το γαύρο, βάζουμε πάλι τα ψάρια στο μπολ σε σειρές και πασπαλίζουμε κάθε σειρά με λίγο σκόρδο και μαϊντανό.
Ρίχνουμε αρκετό λάδι για να σκεπάσει τον γαύρο μας αφήνουμε έτσι για αρκετές ώρες πριν τα σερβίρουμε στο ψυγείο.
Λίγα μυστικά ακόμα:
Γίνεται και με σαρδέλα μέτρια!
Στο ψυγείο διατηρούνται αρκετές εβδομάδες.
Μπορούμε τον σερβίρουμε πάνω σε παξιμάδια!!
Πηγή: mageirikesdiadromes.gr