Κυριακή, 8 Ιουνίου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φτιάξτε νόστιμα μελομακάρονα – Το σπίτι θα μυρίσει γαρύφαλλο

24/12/2023
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Φτιάξτε νόστιμα μελομακάρονα – Το σπίτι θα μυρίσει γαρύφαλλο
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

για το σιρόπι:

  • 2 κούπες νερό
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 φλούδα πορτοκάλι
  • 2 ξυλάκια κανέλα
  • 1 κ σ μέλι +έξτρα για το πασπάλισμα

για τα μελομακάρονα:

  • 1 & 1/2 κούπα αραβοσιτέλαιο
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κούπα χυμό πορτοκάλι
  • 1 κ γλ σόδα μαγειρική
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 1 κ σ κανέλα τριμμένη
  • 1/2 κ γλ γαρύφαλλο τριμμένο
  • 1/2 κ γλ μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 1 κούπα ζάχαρη άχνη
  • 2 κούπες σιμιγδάλι ψιλό
  • 3 κούπες αλεύρι μαλακό
  • 1 κ γλ μπέικιν πάουντερ
  • καρύδια χοντροκοπανισμένα

Βήματα

  • Ξεκινώ με το σιρόπι. Τοποθετώ όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα (εκτός του μελιού) και βράζω το σιρόπι για 2 λεπτά (από την ώρα που θ’ αρχίσει να κοχλάζει).
  • Μετά τα δύο λεπτά αποσύρω το σιρόπι από τη φωτιά, προσθέτω το μέλι κι ανακατεύω.
  • Αφήνω το σιρόπι να κρυώσει.
  • Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνω το αραβοσιτέλαιο και το ελαιόλαδο κι ανακατεύω απαλά.
  • Στην κούπα με το χυμό πορτοκάλι προσθέτω τη σόδα κι ανακατεύω.
  • Ρίχνω τον χυμό στα έλαια και συνεχίζω προσθέτοντας το κονιάκ, όλα τα μπαχαρικά και το ξύσμα.
  • Ανακατεύω απαλά.
  • Στη συνέχεια προσθέτω την άχνη και το σιμιγδάλι. Ανακατεύω με το χέρι.
  • Μόλις το μίγμα ομογενοποιηθεί προσθέτω εναλλάξ και σιγά σιγά το αλεύρι με το ψήσιμο.
  • Ζυμώνω απαλά για να ομογενοποιήσω κι αυτό το μείγμα.
  • ΠΡΟΣΟΧΗ: Ζυμώνουμε όσο πιο απαλά γίνεται για να μην βγάλει το μείγμα τα έλαια του και επίσης φτιάχνουμε ισομεγέθη μελομακάρονα για να έχουμε επιτυχία στο ψήσιμο.
  • Χαράζω απαλά την επιφάνεια με ένα πιρούνι κάνοντας το κλασσικό σχέδιο.
  • Τοποθετώ σε ταψί όπου έχω στρώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 στον αέρα για 20 περίπου λεπτά.
  • Βγάζω τα μελομακάρονα από το φούρνο.
  • Τα αφήνω για ένα λεπτό στο ταψί και στη συνέχεια τα μπουτώ μέσα στο σιρόπι.
  • Τα αφήνω εκεί για 1,5 με 2 λεπτά περίπου, αφού τα φέρω μερικές βόλτες για να σιροπιαστούν απ’ όλες τις πλευρές.
  • Τοποθετώ τα μελομακάρονα στην πιατέλα, ραντίζω με έξτρα μέλι και πασπαλίζω με τα καρύδια.

Πηγή: mothersblog.gr

Previous Post

Χριστουγεννιάτικο μπισκοτόσπιτο (βίντεο)

Next Post

20 πετυχημένες συνταγές για κουραμπιέδες

Next Post
20 πετυχημένες συνταγές για κουραμπιέδες

20 πετυχημένες συνταγές για κουραμπιέδες

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ