ΦΑΙΣΤΟΥ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ – ΔΗΜΟΣ για ΟΛΟΥΣ: Η Παράταξη συνειδητά και κατ΄ επιλογή δεν θα επιδιώξει τη δημιουργία ψηφοδελτίων στις κοινότητες

622

Ενημέρωση από το συνδυασμό του υποψηφίου Δημάρχου Φαιστού κ. Γιάννη Νικολακάκη «ΦΑΙΣΤΟΥ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ – ΔΗΜΟΣ για ΟΛΟΥΣ»:

Δύο μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 και οι  τροποποιήσεις που θα επιφέρει ο Ν. 4555/2018 – γνωστός και ως «Κλεισθένης Ι» – στη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτελούν καθημερινό πεδίο συζήτησης για υποψηφίους και εκλογείς.

Μια από τις σημαντικές αλλαγές που επέρχονται με το νέο θεσμικό πλαίσιο είναι και ο διαχωρισμός κατάρτισης συνδυασμών για εκλογή Δήμαρχου-ΔΣ και Προέδρων-Συμβούλιων Κοινότητας.

Η παράταξη «ΦΑΙΣΤΟΥ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ – ΔΗΜΟΣ για ΟΛΟΥΣ», συνειδητά και κατ΄ επιλογή, όχι μόνο δεν θα επιδιώξει τη δημιουργία παραταξιακών ψηφοδελτίων στις κοινότητες, αλλά θα ωθήσει τις τοπικές κοινωνίες να καταρτίσουν τα δικά τους ανεξάρτητα ψηφοδέλτια, για τη σύσταση συμβουλίων κοινότητας.

Η δυνατότητα που παρέχει πλέον το νέο νομοσχέδιο για τη δημιουργία ανεξάρτητου ψηφοδελτίου, είναι μια ευκαιρία για τις κοινωνίες, να απομακρυνθούν από μικροπολιτικές σκοπιμότητες, να προσπεράσουν παραταξιακούς σκοπέλους του παρελθόντος και σε συνεργασία με την νέα Δημοτική Αρχή, να κατορθώσουν να κάνουν πράξη, το όραμα για τον δικό τους τόπο.

Η «ΦΑΙΣΤΟΥ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ – ΔΗΜΟΣ για ΟΛΟΥΣ», δεσμεύεται δημόσια και στέλνει το μήνυμα προς όλες τις τοπικές κοινωνίες, ότι εάν αποτελέσει τη νέα Δημοτική Αρχή Δήμου Φαιστού, θα είναι στη διάθεση όλων των τοπικών Διοικήσεων για συνεργασία και συμπόρευση στην επίλυση των όποιων προβλημάτων, αλλά και στην από κοινού συνεργασία για τη δημιουργία υποδομών για τον τόπο.

Για την «ΦΑΙΣΤΟΥ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ – ΔΗΜΟΣ για ΟΛΟΥΣ»

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Γιάννης Νικολακάκης