Ευτυχισμένοι ναυαγοί στην Τριόπετρα στην Ακουμιανή Γυαλιά…

302

Του Γιώργου Μαμάκη

Με τη χαρά ζωγραφισμένη στα πρόσωπά μας, νοιώθαμε σαν ευτυχισμένοι ναυαγοί.

Εδώ, συνειδητοποιείς αρκετά σύντομα, ότι ο χρόνος κυλά διαφορετικά.

Ηρεμία, απομόνωση και απύθμενη όρεξη για εξερεύνηση και ανακάλυψη.

s

Διατρέχοντας την τελευταία Κυριακή του Σεπτέμβρη, το καρφίτσωμα στο χάρτη έπεσε νότια του Ρεθύμνου, περίπου 50 χλμ από την πόλη, εκεί που βρίσκεται η ειδυλλιακή παραλία της Τριόπετρας, (αλλιώς: Ακουμιανή Γιαλιά) ένας επίγειος παράδεισος, το απόλυτο διαμάντι κρυμμένο στη νότια ακτή της Κρήτης μεταξύ Αγ. Γαλήνη και Πλακιά.

Φτάνοντας, μπροστά μας διακρίναμε τα νησιά Παξιμάδια, και από τα δεξιά τα Χανιώτικα Λευκά Όρη που ακριβώς από κάτω τους φαίνεται ίσα ίσα η παραλία Πρέβελη με το φοινικόδασος.

Φτάνοντας στην παραλία νομίζεις πως φτιάχτηκε μόνο για σένα, ειδικά αυτήν την εποχή.

Δωρικότητα, μαγεία, ελευθερία, διαχρονικές αξίες που περνάνε σαν ρίγος μέσα μας.

Εκεί ανακαλύπτεις πως η σιωπή είναι χρυσός.

Η Τριόπετρα είναι για αυτούς που αγαπούν την απλότητα, το χαλαρό τρόπο ζωής μακριά από το θόρυβο και τα τουριστικά πολυτελή μέρη.

Άγρια ομορφιά και καταγάλανα νερά!

Η απόλυτη περιγραφή του κλασικού Κρητικού τοπίου.

Στην άκρη της χερσονήσου, μέσα στη θάλασσα, στέκονται τρεις επιβλητικοί βράχοι, από τους οποίους παίρνει το όνομα της η περιοχή.

Σαν σμιλευμένοι από κάποιον εξαιρετικό γλύπτη, οι τρεις μεγάλοι βράχοι στέκουν αγέρωχοι στη θάλασσα.

Χωρίζουν τη Μικρή από τη Μεγάλη Τριόπετρα, ορίζουν το χώρο, δίνουν τον τόνο σε μια ολόκληρη περιοχή τεράστιου φυσικού κάλλους.

Η μητέρα φύση, βλέπετε, δημιουργεί καλύτερα από τον καθένα, και αυτή η αέναη μάχη νερού και πέτρας, μαζί με ποιος ξέρει πόσες γεωλογικές μεταβολές, δημιούργησαν αυτό το μοναδικό τοπίο στη νότια Κρήτη!