Υλικά
150 γρ. λάδι
120 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.σ. χυμό λεμόνι
1/2 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. κανέλα
1 μήλο
250 γρ. φαρίνα
1 κ.σ. κορν φλάουρ γεμάτη
1 μήλο
Άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα
Προετοιμασία
Λαδώνουμε με πινέλο και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε μακρόστενη φόρμα 10×25 εκατ.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160º C αέρα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και το κρατάμε στην άκρη.
Τρίβουμε το 1 μήλο.
Σε άλλο μπολ κόβουμε σε μικρά καρέ το μήλο.
Για το μείγμα
Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, την ζάχαρη, το κορν φλάουρ, την κανέλα κι ανακατεύουμε με σύρμα.
Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, τη σόδα κι ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το μισό αλεύρι κι ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και το τριμμένο μήλο. Ανακατεύουμε με σπάτουλα.
Βάζουμε το μίγμα στη φόρμα.
Ακουμπάμε πάνω τα κομμένα μήλα. Πιέζουμε ελαφρά να μπουν μέσα.
Τοποθετούμε στη μεσαία σχάρα και ψήνουμε για 50’ μέχρι να ψηθεί σωστά στο κέντρο του.
Ξεφορμάρουμε αφού κρυώσει τελείως.
Πασπαλίζουμε με άχνη.
Πηγή: argiro.gr