«Εύχομαι να μην υπήρχαν κινητά»

2034

Γράφει η Μαρία Μαυρουδή*

«Εύχομαι να μην υπήρχαν κινητά»: Η συγκεκριμένη  φράση ανήκει σε ένα μικρό αγόρι  που όλοι αξίζει  να διαβάσουμε.

Η δασκάλα  Jen Adams Beason,  από τη Λουιζιάνα της Αμερικής, ζήτησε από τους μαθητές της να γράψουν μία έκθεση η οποία είχε θέμα «ποια εφεύρεση δεν σας αρέσει και γιατί». Τέσσερα  παιδιά από την τάξη της, έδωσαν την ίδια απάντηση. Δεν μας αρέσουν :Τα κινητά τηλέφωνα.

Πρωτότυπη απάντηση τη στιγμή που τα περισσότερα παιδιά είναι χρήστες και λάτρεις της τεχνολογίας. Όμως αν το εξετάσουμε από άλλη οπτική γωνία κρύβεται κάποιος σημαντικός λόγος σ’ αυτή την απάντηση.

Συγκεκριμένα ο μαθητής έγραψε: Δεν μου αρέσουν γιατί οι γονείς μου είναι πάνω από τα κινητά τους όλη μέρα.

«Η ενασχόληση με το τηλέφωνο είναι πραγματικά  μία χρήσιμη αλλά ταυτόχρονα μία πολύ κακή συνήθεια. Μισώ το κινητό της μαμάς μου και εύχομαι να μην είχε πάρει ποτέ. Αυτή η εφεύρεση δεν μου αρέσει.»

Βέβαα η αλήθεια είναι ότι δεν χρειαζόμαστε την έκθεση ενός μικρού μαθητή για να μας επιβεβαιώσει  αυτό που όλοι  κατά βάθος ξέρουμε, αλλά οι δυνατότητες που μας προσφέρει μία μικρή συσκευή  σε κάθε μεγάλη η μικρή στιγμή της καθημερινότητάς μας  δεν μας αφήνουν περιθώρια να το παραδεχτούμε.  Παρόλο αυτά όμως τα λόγια του μικρού μαθητή, θεωρούνται  μια αρκετά  καλή ευκαιρία για να μας ανοίξουν τα μάτια και να μας υπενθυμίσουν ότι μοναδική προτεραιότητά  στη ζωή μας , πρέπει να είναι πάντα τα παιδιά και οι στιγμές που μοιραζόμαστε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

*          Η Μαρία Μαυρουδή είναι Δασκάλα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μοιρών