Εθελοντική αιμοδοσία οργανώνουν οι Λιμενικοί Ανατολικής Κρήτης την Πέμπτη 19 Μαρτίου

763

Ανακοίνωση από την Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης: αντιλαμβανόμενη την έξαρση του κορωνοϊού
Σε συνέχεια επικοινωνίας με το τμήμα αιμοδοσίας του Βενιζελείου Γενικού Νοσοκομείου και στο πλαίσιο κοινωνικής ευαισθησίας , ορίσθηκε έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020 στον χώρο που στεγάζεται η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης και καλούμε όλο το προσωπικό να συμμετάσχει δυναμικά σε αυτή.
Προτείναμε στους προϊσταμένους των Λιμενικών Αρχών Ανατολικής Κρήτης την προσωρινή απαλλαγή από τα υπηρεσιακά καθήκοντα συναδέλφων που ανήκουν, οι ίδιοι ή μέλη των οικογενειών τους στις ευπαθείς ομάδες.
Προτείνουμε στο Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής τη λειτουργία, της Κεντρικής Υπηρεσίας και των Περιφερειακών Υπηρεσιών Λ.Σ. ΕΛ.ΑΚΤ. με προσωπικό ασφαλείας, (όπως λειτουργούν Σαββατοκύριακα και αργίες) και μέριμνα για την απολύμανση των Λιμενικών Εγκαταστάσεων καθώς επίσης την εφαρμογή της πράξης νομοθετικού περιεχομένου (ΦΕΚ 55Α /11-03-2020) για τη χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού στους συναδέλφους γονείς.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να αφουγκραστούν τις συστάσεις και τα μέτρα αυτοπροστασίας του Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ διατηρώντας την ψυχραιμία του με υψηλό αίσθημα ευθύνης προκειμένου να ξεπεράσουμε όλοι μαζί τη δύσκολη συγκυρία που βρίσκεται η χώρα μας.

Τέλος καλούμε την ΠΟΕΠΛΣ να υιοθετήσει τις ανωτέρω προτάσεις και να εισηγηθεί αυτές στην Πολιτική και Στρατιωτική ηγεσία Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ!