Επιμνημόσυνη Δέηση στο Τυμπάκι για τα θύματα της Γερμανικής Κατοχής (Φωτογραφίες)

720

Ξεχωριστή η δεύτερη Κυριακή του Φλεβάρη για το Τυμπάκι, αφού από πέρυσι έχει καθιερωθεί να εορτάζεται η μνήμη του Ολοκαυτώματος του Τυμπακίου και να τιμάται η μνήμη των θυμάτων των Γερμανικών στρατευμάτων Κατοχής.

Σήμερα το πρωί μετά τη Θεία Λειτουργία τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Αγίου Τίτου ιερουργούντος του Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτου Ιωακείμ Καρανδινού Πρωτοσύγκελου, Ιεράς Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας.

Ομιλία – σύντομη παρουσίαση των ιστορικών γεγονότων της περιόδου 1941-1944 στην περιοχή του Τυμπακίου, από τον κ. Παπαδάκη Νικόλαο του Αντωνίου (ιστορικός).

Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Γιώργος Αρμουτάκης, ο Γραμματέας της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιάννης Νικολακάκης, η τέως Δήμαρχος Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη, ο Αντιδήμαρχος της Δ. Ε. Τυμπακίου κ. Μανούσος Πουλινάκης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Φαιστού κ. Γιώργος Μαυράκης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Γιάννης Ξηρουδάκης,  οι τέως Αντιδήμαρχοι του Δήμου Φαιστού κ.κ. Γρηγόρης Νικολιδάκης και Γιάννης Φασομυτάκης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΞΕΝΙΑ Φαιστός κ. Γιώργος Μερωνιανάκης, ο Πρόεδρος τςη Δ. Κ. Τυμπακίου κ. Μανώλης Στυλιανάκης, η Γραμματέας του Δήμου Φαιστού κ. Μαρία Σοφουλάκη, ο Πολιτευτής των ΑΝΕΛ κ. Μιχάλης Κοτζάκης, η τέως Δ/ντρια τοτ Εσπερινού Γυμνασίου Τυμπακίου κ. Ειρήνη Μαράκη κ.α

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ